Home / Bezbednost / TOPLO SE OBUCITE: U Knjaževcu i večeras sneg, od petka LEDENI DANI ( Foto & Video)

TOPLO SE OBUCITE: U Knjaževcu i večeras sneg, od petka LEDENI DANI ( Foto & Video)

dsc09829

Tokom popodneva i večeri intenzitet  snežne padavina na teritoriji opštine Knjaževac je pojačan.

Za samo par sati palo je preko 5 cm novog snega.Snežna mećava praćena jakim udarima vetra traje cele noći, te se do jutra očekuje povećanje snežnog pokrivača od 10 do 20 cm.Temperatura se noćas spustila na – 2 C.Na usponima je bačena so i rizla, a ekipe za održavanje puteva su u pripravnosti, s obzirom da meteorolozi nove padavine najavjuju  i narednog dana.Tokom jutra nas očekuje pad temperature   u rasponu od -6°C do  -10°C.

-U toku dana očekuje se oko deset centimetara novog snega, a najkritičnije tačke će biti jugozapadni i jugoistočni delovi Srbije, mada se veliki problemi ne očekuju, kaže pomoćnik načelnika Sektora za vanredne situacije Bojan Tomić.”Mi smo izdali upozorenje od eventualnih snežnih nanosa, obavešteni su svi opštinski štabovi za vanredne situacije, putarska preduzeća, EPS, EMS. Sve ekipe su spremne, nase ekipe su u pojačanoj pripravnosti u delovima zemlje u kojima, iz ranijih iskustava ocekujemo neke probleme, ali se veliki problemi ne očekuju”, rekao je Tomić.Dodao je i da je mehanizacija Sektora u funkcionalnom stanju i maksimalno angažovana.Tomić je istakao i da su sve lokalne samouprave u pripravnosti, te da je, zbog iskustva u prethodnim godinama, sada povećan nivo svesti, uz bolju koordinaciju na terenu.

Foto: Printscreen Četvrtak 05.01. Temperatura Max. 2°C Min. -2°C, vreme Oblačno, povremeno sa slabim snegom. U toku večeri i noći jače snežne padavine. Očekuje se formiranje manjeg snežnog pokrivača oko 5 cm.

Petak 06.01. Temperatura Max. -6°C Min. -10°C, vreme Oblačno sa snegom. Očekuje se formiranje snežnog pokrivača od 20 do 30 cm.

Subota 07.01.Temperatura Max. -11°C Min. -16°C, vreme Pretežno oblačno, povremeno moguć slab sneg.

Korisnici stambenih, poslovnih i drugih prostorija u obavezi su da uklone sneg i led sa trotoara i drugih javnih površina, saopšteno je iz Opštinske uprave Knjaževca.

Na sledećim putnim pravcima ima odrona, neophodno je striktno poštovanje postavljene saobraćajne signalizacije, prilagođavanje brzine uslovima na putu, maksimalan oprez u vožnji:I B-35   HE Đerdap 1 (granični prelaz Rumunija) – Kladovo – Negotin – Zaječar – Knjaževac – prevoj Tresibaba (granica sa opštinom Svrljig), II A-217   Soko Banja (Bovansko jezero) – Knjaževac,II A-222   Kalna – Janjski most- Crni Vrh – Jabučko ravnište (Babin zub).

Magle ima na sledećim putnim pravcima: I B-35   HE Đerdap 1 (granični prelaz Rumunija) – Kladovo – Negotin – Zaječar – Knjaževac – prevoj Tresibaba (granica sa opštinom Svrljig), II A-217   Soko Banja (Bovansko jezero) – Knjaževac, II A-222   Kalna – Janjski most- Crni Vrh – Jabučko ravnište (Babin zub).

Skrećemo pažnju na prevoje i kritične deonice na sledećim putnim pravcima, na kojima savetujemo maksimalan oprez u vožnji i obavezno koriščenje zimske opreme:I B-35   HE Đerdap 1 (granični prelaz Rumunija) – Kladovo – Negotin – Zaječar – Knjaževac – prevoj Tresibaba (granica sa opštinom Svrljig), prevoj Tresibaba, I B-36   Paraćin – Zaječar – Vrška Čuk, prevoj Čestobrodica, Valakonjsko brdo
II A-217   Soko Banja (Bovansko jezero) – Knjaževac, klisura Bezdan
II A-221   Knjaževac – Stanjinac (granica sa opštinom Pirot-Šugrin), klisura Korenatac
II A-222   Kalna – Janjski most- Crni Vrh – Jabučko ravnište (Babin zub), Babin Zub.

Napomena za Zaječar: Vidljivost je smanjena na prilazu Babinom Zubu na 50, na prevoju Tresibaba do 100 m i u okolini Sokobanje do 70 m zbog magle. Sitni odroni, duž nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima, zasecima. Najviše ih ima na putu I B 34 (Đerdapska magistrala), gde se savetuje oprezna vožnja i pridržavanje saobraćajne signalizacije, koja obaveštava o odronima. Povremeno ima ledenica u tunelima br. 14 i 20 na putu I B 34.

 

-U nastavku teksta možete videti fotografije i video snimke snežnih padavina u Knjaževcu.





[FAG id=48125]


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...