Home / Drugi pišu / TO Knjaževac na sajmu turizma Holiday&Spa Expo u Bugarskoj

TO Knjaževac na sajmu turizma Holiday&Spa Expo u Bugarskoj

Turistička organizacija Srbije (TOS) će se i ove godine predstaviti na sajmu turizma Holiday&Spa Expo 2017 u Sofiji u Bugarskoj, koji se održava od 15. do 17. februara 2017. godine.Na na štandu Turističke organizacije Srbije predstaviće se i opština Knjaževac.

Mogućnost da predstave svoje turističke potencijale i resurse na tržištu Bugarske, na štandu Turističke organizacije Srbije iskoristiće turističke organizacije Vojvodine, Beograda, Pirota, Sokobanje, Kruševca, Knjaževca, Bele Palanke, Dragačeva, Zlatibora, Babušnice, Majdanpeka, Kragujevca, Niša, kao i predstavnici privrede Spa Travel Vrnjačka banja, Hotel Sokoterme, Prolom i Lukovska Banja, Zlatiborska noć, Lifedesign hotel, Omnitours/Belgrade city hotel, što je ukupno 20 predstavnika turističke privrede Srbije.

“Interesovanje predstavnika turističke privrede naše zemlje za predstavljanje na ovom sajmu je značajno s obzirom na činjenicu da se sve više gostiju iz Bugarske odlučuje za dolazak pre svega u Beograd, ali i u celu Srbiju. Po broju dolazaka turista sa određenog tržišta, Bugarska je poslednjih godina među vodećim inostranim tržištima”, kažu u TOS-u.
U prilog tome koliko je Srbija interesantna turistima iz Bugarske, govori i to što se među učesnicima sajma u Sofiji ove godine nalaze i destinacije i predstavnici privrede koji do sad nisu nastupali na ovom tržištu, a koji se nalaze van regije kojoj po geografskom položaju gravitiraju gosti iz ove susedne države.

Na zvaničnoj ceremoniji otvaranja sajma učestvovaće orkestar Bojana Ristića, pobednika Sabora trubača Guča 2016.

Takođe, drugog dana sajma, 16.02.2017. na štandu TOS-a posebnu prezentaciju za predstavnike bugarskih medija i turističke privrede održaće Turistička organizacija Dragačeva, predstavljajući manifestaciju Sabor trubača u Guči, uz muziku Bojana Ristića, i gastronomske specijalitete iz Srbije.

Uz podršku TOS-a na sajmu turizma u Sofiji nastupiće i Moravski konaci, kao dobitnici Turističkog cveta 2016. godine.

Tokom sajma biće predstavljeno više različitih turističkih proizvoda Srbije, pre svega mogućnost kratkih vikend odmora, uz kulturnu ponudu, manastire Srbije, sport i aktivni odmor, Dunav, gastronomiju, kao i manifestacije koje se održavaju u našoj zemlji.

Posetiocima će biti predstavljena posebna publikacija na bugarskom jeziku 52 vikenda u Srbiji, kao i brošure 52 ukusa Srbije, Srbija – Život u ritmu srca, Reke i jezera Srbije, Banje Srbije i drugo.

Prema statističkim podacima Srbiju je u protekloj godini posetilo gotovo 90.000 turista iz Bugarske, što predstavlja povećanje od 24 procenata u odnosu na isti period prethodne godine.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

VEČERAS JE BOGOJAVLJENJE: U ponoć pomislite želju!

Pravoslavni vernici sutra slave praznik posvećen činu Isusovog krštenja i izlaska iz ...