Home / 2020 / Snimak konstitutivne sednice Skupštine opštine Knjaževac (Video)

Snimak konstitutivne sednice Skupštine opštine Knjaževac (Video)

-Danas je u Knjaževcu održana konstitutivna sednica Skupštine opštine. U skupštinske klupe selo je 40 knjaževačkih odbornika sa tri izborne liste, a lokalnim parlamentom u naredene četiri godine predsedavaće Marko Stojanović, diplomirani inženjer poljoprivrede, dosadašnji pomoćnik predsednika Opštine.

Dva meseca nakon izbora, u skupštinske klupe selo je 40 novih odbornika sa tri izborne liste. Najviše glasova građana Knjaževca, na izborima održanim 21. juna, dobila je Srpska napredna stranka, kazala je Vesna Božinović, predsednica Opštinske izborne komisije.

Mandate su osvojili i socijalisti i monarhisti. Srpska napredna stranka osvojila je na izborima 10.344 glasa, odnosno 32 mandata. Socijalistička partija Srbije dobila je 1931 glas, odnosno 5 mandata, dok su sa 1005 glasova monarhistima pripala 3 mandata.




Konstitutivnom sednicom predsedavala je Borka Vulić, najstarija odbornica, a tajnim glasanjem, za predsednika Skupštine opštine izabran je Marko Stojanović, diplomirani inženjer poljoprivrede, dosadašnji pomoćnik predsednika Opštine. ”Izbor na funkciju predsednika SO za mene je velika čast, ali i velika odgovornost.

Radićemo časno i pošteno, u interesu građana Knjaževca. Od 2016. sam na mestu pomoćnika predsednika Opštine, tako da sam upoznat sa radom opštinske uprave i radom predsedništva, a poznati su mi i problemi koji muče građane opštine Knjaževac”, kazao je u Stojanović u prvoj izjavi za medije.

Fuknciju zamenika predsednika Skupštine obavljaće Igor Stevanović, diplomirani inženjer poljoprivrede, a za sekretara Skupštine opštine postavljena je diplomirana pravnica Ljilja Milenković. Novu izvršnu vlast Knjaževac bi trebalo da dobije u subotu, 22. avgusta, za kada je, po hitnom postupku, sazvana sednica Skupštine.





Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...