Home / 2021 / Sećanje na Čapu – otrovanog psa iz Knjaževca

Sećanje na Čapu – otrovanog psa iz Knjaževca

Dok jedni spasavaju Psa iz šahte u Knjaževcu, drugi ih nemilosrdno truju !!!

Ovo je Čapa, gradski pas koga je u četvrtak 25. oktobra, neko otrova i ubio na svirep način. Mnogi građani koji su ga voleli i uživali u njegovoj posebnosti i neverovatnom karakteru, oprostili su se od njega, sa ogromnom tugom i bezbroj sećanja koja ih za njega vežu.

 

Portalu Djole dog se javila čitateljka Sonja Petrović „Neko je juče otrovao Čapu, omiljenog gradskog psa koji je voleo cveće, parki muziku. Umro je u najgorim mukama u centru grada Knjaževcal”, napisala je.


 

Jelena Ranđelović iz Knjaževca se u svojoj objavi osvrnula se na taj dan i razočarana u ljudskost koja se negde usput izgubila, napisala je: „Užas i sramotal Trovanjem pasa nećete rešiti problem. Kada će adekvatnim kaznama biti sankcionisani oni koji ih puštaju na ulicu? Gde mi živimo? Kakvi monstrumi od ljudi šetaju ovim gradom? Pored njega, na ulici su dve žene kojima niko nije hteo da pomogne, niko nije hteo da stane kolima i poveze psa kako bi mu se pružila veterinarska pomoć. Jako tužno i razočaravajuće”.

Ej ljudi, niko nije želeo da preveze psa do veterinara? Pa reči nemamo, sram vas bilo! I volonteri Udruženja Beta Knjaževac obratili su se trovaču „Želimo da znaš da ti juče nisi samo oduzeo jedan život, tebi nebitan. Oduzeo si prijatelja deci koju je redovno pratio do škole, i sa kojom je redovno sedeo u parku i delio hamburger i kokice. Deci koja su ga volela svih srcem i koja zbog tebe od juče ne prestaju da plaču. A plačemo i mi nešto stariji, jer je i sa nama umeo da provede veče

 

Nije birao društvo, sve je voleo. Verovatno je i on tebe voleo, ne sluteći koliko zla nosiš u sebi. Nisi samo juče ubio psa. Sa njim je umro i mali deo svih nas koji smo ga voleli. Zbog tebe”.

Strašno je sa kakvim monstrumima delimo svoju državu, svoj grad, svoju ulicu. Šta su to „ljudi“ koji bacaju otrov na nedužnog psa koji nikada nikome nije smetao – da umire u najsporijim, najgorim i najbolnijim mukama, nama, našoj deci, prijateljima? Svakako nije dobra stvar!

Posebno koristimo priliku da se obratimo onima koji, verovali ili ne, takođe postoje – i javno podržavaju ovakvu vrstu ubistva jer im smetaju psi na ulici“ – vi ste ubice, kao trovač! Ako želite smrt bilo kome živo biće, ti nisi čovek!Psi sa ulice, glupi pojedinci, nisu svojom voljom na ulici, nego ih je “čovek” ostavio i ostavio! Zašto ne krivite krivce što su tu, već pse?? Što ne krivite državu koja neće da im pomogne, već okrivite životinje koje nemaju gde?? Zašto ne podržavate human način rešavanja problema napuštenih životinja, već im želite smrt?? Imaš li zrnce pameti ako nemaš zrnce srca?

Putuj, Čapo, daleko od zla i zlobe…



Izvor https://djole.dog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...