Home / Drugi pišu / Saradnja opština Negotin i Knjaževac

Saradnja opština Negotin i Knjaževac

U cilju uspostavljanja bolje saradnje opština Negotin i Knjaževac, Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin i Boban Stingić, zamenik predsednika sastali su se juče sa Milanom Đokićem, predsednikom opštine Knjaževac i Markom Stojanovićem, pomoćnikom predsednika opštine Knjaževac. Na sastanku su definisali prioriteti buduće saradnje.

„Mi želimo još više da produbimo saradnju pre svega na poljima gde i jedna i druga opština imaju iste razloge saradnje, tu najviše mislim na turizam i poljoprivredu, a smatram da je Knjaževac daleko odmakao od svih opština u regionu na ovom polju. Sa gospodinom Đokićem imamo zaista izvanrednu saradnju i želimo da učimo od boljih, to nije problem. On je voljan da nam izađe u susret maksimalno, što se tiče njegovih dosadašnjih iskustava i problematike sa kojima se susretao i naravno da želimo da dostignemo rezultate koje su oni napravili, jer želimo i mi da budemo jedna od naprednijih opština u ovom kraju, što se tiče oblasti gde smatramo da imamo zajedničke interese. Što se tiče dalje saradnje, postoji ideja da je proširimo u oblastima gde možemo zajedno da delujemo, i da konkretno, što se tiče turizma, spajimo naše i njihove potencijale, da to bude jedna regionalna ponuda, gde ljudi koji su zainteresovani da ovaj kraj posete imati više mogućnosti, od Stare planine do Dunava.“ – izjavio je Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin, nakon sastanka.

Foto: negotin.rs

Milan Đokić, predsednik opštine Knjaževac, smatra da su opštine Negotin i Kaževac lideri u svojim okruzima, kada je u pitanju poljoprivredna proizvodnja, a da bi daljim povezivanjem ponuda bila još bolja. Cilj saradnje dve opštine je i pozitivan transfer znanja iz jedne opštine u drugu, koji može da unapredi čitav Timočki region.

Foto: negotin.rs

„Povezivanjem naših poljoprivrednih proizvođača, udruženja vinara, vinogradara, pčelara voćara, itekako bi doprinelo da oni imaju jednu bolju, kompaktniju i kompaktibilniju ponudu na tržištu. Timočki regionim puno toga ima da ponudi i kada su u pitanju prirodne lepote, od Sokobanje, preko Stare planine, Rtnja, pa sve do Dunava i mislimo da bi kroz jedan zajednički nastup, definisanjem jednog takvog turističkog proizvoda bilo itekako atraktivno, ne samo za goste iz Srbije, već i za goste iz Evrope. Tu je i čitav niz manifestacija od sokobanjske prve harmonike, pa do Mokranjčevih dana, preko festivala u Knjaževcu, Gitarijade, koje takođe mogu daprivuku mnogo turista, a kada su tek u pitanju gastronomski specijaliteti, naše vinarije, kvalitetna vina, to je nešto što sasvim sigurno može da bude jedna regionalna itekako atraktivna turistička ponuda.“ – istakao je Milan Đokić, predsednik opštine Knjaževac.

Foto: negotin.rs

On je takođe izjaio da dve opštine ne mogu direktno da se povezuju kada su u pitanju projekti prekogranične saradnje, ali da mogu da razmenjuju, jer je i Negotin, kao i Knjaževac, u zadnje vreme više nego aktivan kada su u pitanju projekti prekogranične saradnje, ali i projekti kojima se konkuriše kod drugih finansijskih institucija.
 

x

Check Also

Informacije o republičkom referendumu na sajtu Opštine Knjaževac

Sve informacije vezane sa referendumom koji će se održati u nedelju 16. ...