Home / Knjazevčani / Relja na nacionalnom finalu svetskog KGL takmičenja iz engleskog jezika

Relja na nacionalnom finalu svetskog KGL takmičenja iz engleskog jezika

Učenik  druge godine Knjaževačke gimnazije Relja Todorović,  , osvojio je drugo mesto u vrlo jakoj konkurenciji na nacionalnom nivou međunarodnog KGL takmičenja iz engleskog jezika. Osvojivši maksimalnih 100 poena na prvom delu testa i 17 od 20 na pisanju eseja, Relja je zauzeo drugo mesto u državi, uz konstataciju da mu je pobednička pozicija izmakla za samo jedan poen!

Posebno treba istaći da se Relja, kao učenik druge godine, takmičio u istoj kategoriji sa učenicima treće i čak, četvrte godine, čime je njegov uspeh još veći.

Predmetni profesor ovog učenika je Maja Đordević.


Učenici Mateja Milošević, III-1 i Dušan Cvetković, IV-1, ostvarili  su, takođe, sjajan rezultat. Mateja sa 97.5 poena na prvom delu i 17 na pisanju eseja dobija pohvalnicu (114.5), kao i Dušan sa maksimalnih 100 na prvom delu i 11 na pisanju eseja (113).

Predmetni profesor ovih učenika je Karolina Mitić.

Odličan rezultat postigao je i učenik prve godine, Mateja Mihajlović osvojivši 92.50 od maksimalnih 100.

Međunarodno KGL takmičenju u poznavanju engleskog jezika, po prvi put organizovano u Srbiji, okupilo je preko 70 škola učesnica i oko hiljadu takmičara iz cele zemlje. Dodela nagrada prvoplasiranim učenicima, kao i podela diploma, biće organizovana sredinom maja u Beogradu.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...