Home / Knjaževac / Raspisan konkurs za sve koji žele da budu deo Gorske službe spasavanja

Raspisan konkurs za sve koji žele da budu deo Gorske službe spasavanja

Gorska služba spasavanja Srbije raspisala je konkurs za sve koji žele da budu deo GSS-a.  Ulazna testiranja za Osnovni kurs Gorske službe spasavanja Srbije održaće se u septembru tokom tri vikenda u 13 termina u Zaječaru, Beogradu, Boru, Kruševcu, Nišu, Vladičinom Hanu, Novom Sadu, Užicu, Kragujevcu, Raški i Pirotu. Testiranje  u Zaječaru biće organizovano u nedelju, 10. septembra na Popovoj plaži, saopštili su iz GSS-a. 

U Gorskoj službi spasavanja navode da će u nedelju 17. septembra, svim kandidatima biti poslat mail sa uputstvom za on-line popunjavanje psihološkog testa i odgovorima na pitanja pristupiti pažljivo i odgovorno. Test je neophodno popuniti najkasnije do utorka, 19. septembra u 17h.

Ukoliko zainteresovani ne popune test, smatraće se da su odustali od kandidature za ovogodišnji kurs. Imena ljudi koji su na osnovu rezultata uvodnih testiranja i drugih navedenih kriterijuma ušli u uži izbor kandidata za učešće na ovogodišnjem kursu, biće objavljeni na sajtu GSS-a u sredu, 27. septembra 2017. do 20h.





Razgovor sa kandidatima koji su ušli u uži izbor biće obavljen u Beogradu, u subotu 7. oktobra ove godine. Nakon razgovora sa kandidatima biće poznat konačan spisak učesnika ovogodišnjeg kursa, nakon čega kurs i zvanično počinje uvodnim predavanjima (aktivnosti za taj dan će okvirno biti završene do 18h).

Broj polaznika ovogodišnjeg kursa je 40. Zbog eventualnih odustajanja, biće izabrano 5 zamena. Budite pripremljeni da bez obzira što ste pozvani na razgovor, ne znači da ćete sigurno biti odabrani da pohađate kurs.

Potrebna lična oprema koju GSS NE obezbeđuje:

1) Oprema za sportski trening: šorts, majica, patike, presvlaka

2) Oprema za boravak i rad na planinskom terenu: planinarske cipele, rezervna obuća, jakna (preporučujemo vodonepropusnu, od otpornih materijala), pantalone (preporučujemo vodonepropusne, od otpornih materijala), presvlaka, ranac – mali (15-20 l) i veliki (50-70 l), čeona lampa, kamašne, kabanica, nož, podloška, pribor za jelo, vreća za spavanje, šator (može ga koristiti više osoba u zavisnosti od veličine)

3) Sredstva za higijenu

4) Oprema za predavanja: olovke, sveska

Cena kursa je 280 evra (u 2 rate)-dinamika plaćanja će biti izložena kandidatima koji uđu u uži izbor, navode u GSS-u.

 



x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...