Home / 2021 / Putnicima iz Srbije zabranjen ulaz u Bugarsku

Putnicima iz Srbije zabranjen ulaz u Bugarsku

Vlasti Republke Bugarske uvrstili su Srbiju u spisak zemalja koje se nalaze u “crvenoj zoni” i za čije građane je zabranjen ulaz u tu zemlju zbog povećanja broja zaraženih virusom korona. Od 15. septembra ulaz u Bugarsku iz Srbije moguć je samo za pogranične radnike, studente ili putnike u tranzitu, a njima nije potrebna ni potvrda o vakcinaciji ili PCR test ne stariji od 72 sata.

Bugarska je ažurirala spisak zemalja po zonama prema kojem je utvrđena procedura ulaska u tu susednu zemlju i građani Srbije su se našli na spisku zemalja iz kojih je zabranjen ulaz.
Kako je saopšteno na sajtu Ministarstva spoljnih poslova i na sajtu Ambasade Srbije u Bugarskoj, od ponoći će u Bugarskoj moći da uđu sa teritorije Srbije samo bugarski državljani i osobe sa statusom stalnog ili dugotrajnog boravka u Republici Bugarskoj, kao i članovi njihovih porodica i državljani Evropske unije.

Ulaz je moguć i za pogranične radnike, učenike, studente i doktorante koji žive u Grčkoj, Turskoj, Srbiji, Severnoj Makedoniji i Rumuniji, koji će i dalje moći da uđu na teritoriju Bugarske bez pokazivanja kovid dokumenta, kao i osobe koja prolaze u tranzitu preko teritorije Bugarske, u slučajevima kada se može garantovati brzi izlazak iz Republike Bugarske.“Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva”

izvor Južne vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

U Subotu KK Knjaževac 1950 : KK Topličanin

U subotu 16. oktobra počinje takmičenje u 1.Srpskoj ligi Istok. U Hali ...