Home / 2020 / Predstavljamo : Rep komšije iz Svrljiga – OGB (Video)

Predstavljamo : Rep komšije iz Svrljiga – OGB (Video)

Rep grupa “OGB”, iz Svrljiga, oformljena septembra 2018 godine, od strane Predraga Antića i Stanka Marinkovića.
Sa 17 godina dolaze na ideju da sami osnuju rep grupu pod nazivom “OGB” (Old Grandma’s Beer) ,naravno, kako kažu, to nije bilo nimalo lako, nije bilo adekvatnih uslova za bilo kakav početak rada.
Posle nesto manje od godinu dana, u saradnji sa Babaduh Produkcijom snimili su prvi ozbiljniji projekat pod nazivom “Trn Sa Ružom”.
U medjuvremenu sakupljaju dovoljno sredstava da sebi priušte, za početak, skromnu opremu kako bi krenuli sami da snimaju.
Ubrzo nakod toga izlazi druga pesma “Realno Stanje”.





Nakon kraće pauze, u saradnji sa Milosem Stojanovicem (C-Note), izlazi nova pesma i prvi spot pod nazivom “Vinjak” kod koje su zapažene velike simpatije publike.
Dva meseca kasnije, rep grupa “OGB” prvi put nastupa na lokalnom festivalu “San Derven” i tu se susreće sa još većim simpatijama publike.
20. aprila 2020. godine izlazi spot za pesmu “Saraj”, koje je bila inspirisana naseljem u kojem je ovaj dvojac odrastao.
4 meseca kasnije, inspirisani teškim životom u Srbiji, dolazi do saradnje sa novosadskim reperom Filipom Stojanovicem, javnosti poznatiji kao “Spone”.
Odlaze u Novi Sad, gde snimaju spot za pesmu “Iza Čela”, za koju su kasnije stupili u kontakt sa poznatim niškim reperom Lazarom Marinkovićem (Infamous I.R.S.) koji je bio deo projekta, radivši mix i master za istu. Pesma i video spot izlaze nekoliko dana kasnije.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...