Home / Knjaževac / Postavljeni protivpožarni aparati u romskom naseljju u Knjaževcu (Foto & Video)

Postavljeni protivpožarni aparati u romskom naseljju u Knjaževcu (Foto & Video)

Tokom jučerašnjeg dana u Romskim naseljima u Knjaževcu instalirana su  dva protivpožarna aparata koji je donirao  niški “YUROM Centar”  uz podršku Edukativnog centra Knjaževac i lokalne samouprave u kojima je zbog učestalih požara u poslednjih 15 godina nastradalo dvanaestoro dece, niški “YUROM Centar” je uz podršku Edukativnog centra Knjaževac donirao dva protivpožarna aparata.

Prema rečima direktora “YUROM Centar”, Osmana Balića, protivpožarna zaštita biće instalirana u romskim naseljima u Knjaževcu u okviru projekta “Čuvaj se” – “Arak Tut 2”, dok će se u toku zime, uz pomoć Edukativnog centra Knjaževac i lokalne samouprave,  organizovati edukacija Roma kako da ih koriste.

Dva glavna uzročnika požara u romskim naseljima su velika količina otpada koji Romi skladište u dvorištima ili pored svojih stambenih objekata, kao i loše instalacije.

U okviru ovog projekta do sada su obezbeđena 43 aparata za 22 romska naselja u 10 opština na Jugu Srbije i obučeno 100 mladih za rukovanje aparatima.

Aparate je uručio Vlaimir Ristić ispred Eduktivnog centra i kordinator za Romska pitanja u opštini Knjaževac Goran Popović.

U nastavku teksta možete videti snimak dodele aparata sa pratećim fotografijama.

 


[FAG id=48520]


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...