Home / 2021 / Pola miliona : Razvojnom centru ,,Zeleni Timok“ iz Knjaževca

Pola miliona : Razvojnom centru ,,Zeleni Timok“ iz Knjaževca

Potpisani ugovori sa predstavnicima udruženja; foto: Kabinet ministra Tončeva

Potpisani ugovori sa predstavnicima udruženja; foto: Kabinet ministra Tončeva

Kabinet ministra bez portfelja u Vladi Republike Srbije zaduženog za unapređenje razvoja nedovoljno razvijenih opština i 33 predstavnika udruženja građana sa teritorije ovih opština potpisali  ugovor o dodeli bespovratnih sredstava za realizaciju projekata od javnog interesa. Kako navode iz Kabineta ministra zaduženog za unapređenje nedovoljno razvijenih opština, potpisani ugovori u Nišu, a ukupno je opredeljeno 15 miliona dinara.

Pre nešto više od dva meseca raspisan je konkurs za bespovratna sredstva, a sada su potpisani i ugovori sa predstavnicima udruženja koja su dobila novac.

Među potpisnicima našao se i Razvojni centar ,,Zeleni Timok“ iz Knjaževca koji je za projekat pod nazivom ,,Prevencija i povećanje bezbednosti nasilja nad decom, ženama i ostalima na internetu i društvenim mrežama“ za koji je odobreno 500.000,00 dinara.


Po tri udruženja iz Surdulice, Bujanovca i Kuršumlije je dobilo bespovratna sredstva, po dva iz Babušnice, Svrljiga, Gadžinog Hana, Bosilegrada i Vlasotinca i po jedno udruženje iz Vladičinog Hana, Aleksinca, Blaca, Lebana i Doljevca.

Da je bio veliki odziv udruženja na konkurs naveo je ministar Novica Tončev i poručio da će se zalagati i u budućnosti za nerazvijene opštine. Krajnji rok za realizaciju projektnih aktivnosti je 1. decembar ove godine.

Koja su sve udruženja i za koje projekte dobila sredstva, možete da pogledate na ovom linku.


https://www.juznevesti.com/knjazevacke.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

U Subotu KK Knjaževac 1950 : KK Topličanin

U subotu 16. oktobra počinje takmičenje u 1.Srpskoj ligi Istok. U Hali ...