Home / 2022 / Opštini Knjaževac za enegretsku efikasnost 20 miliona dinara

Opštini Knjaževac za enegretsku efikasnost 20 miliona dinara

Opština Knjaževac i Ministarstvo rudarstva i energetike potpisali su u Aranđelovcu Ugovor kojim se obezbeđuje 20 miliona dinara za sufinansiranje programa energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova koji će biti realizovani tokom 2022. godine.

▫️„Ove godine lokalna samouprava Knjaževac obezbedila je 10 miliona i isto toliko smo dobili od Ministarstva, tako da sa 20 miliona dinara raspisujemo Konkurs za energetsku efikasnost.




Prošle godine su na Konkursu učestvovali stanovnici zgrada, a ove godine moći će da učestvuju i stanovnici u privatnim objektima. Moći će da zamene stolariju, prozore, vrata, da kupe novi kotao ili urade fasadu na svoji kućama, tako da će imati uštedu na grejanju, a samim tim i smanjenje troškova“, izjavio je po potpisivanju Ugovora Marko Stojanović, predsednik Skupštine opštine Knjaževac.

▫️Lokalna samouprava i država učestvuju ukupno sa 50% sredstava, a drugu polovinu obezbeđuju građani. Ministarstvo je u Aranđelovcu potpisalo ugovore sa 151 opštinom i gradovima.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...