Home / Knjaževac / Opština Knjaževac raspisala konkurs za medije (Video)

Opština Knjaževac raspisala konkurs za medije (Video)

Opština Knjaževac  danas je raspisala konkurs za sufinansiranje projekata iz budžeta opštine Knjaževac u oblasti javnog informisanja radi ostvarivanja javnog interesa u 2017. godini.

Većnicima je na jučerašnem zasedanju opštinkog veća pojašnjen predlog konkurs za sufinansiranje projekata iz budžeta opštine Knjaževac u oblasti javnog informisanja radi ostvarivanja javnog interesa u 2017. godini nakon čega je ova odluka jednoglasno usvojena.

Predlog konkursa većnicim je pojasnio  Marko Ristić , diplomirani pravnik zaposlen u Opštinskoj upravi Knjaževac dok je Predsednik opštine Knjaževac mr Milan Đokić izjavio  da će proces izbora najboljih projekata, kao i prethodnih godina, biti transparentan

Predmet konkursa je sufinansiranje projekata iz budžeta opštine Knjaževac u oblasti javnog informisanja radi informisanja javnosti o aktuelnim dešavanjima od značaja za život građana opštine Knjaževac u 2017. godini.

Za sufinansiranje projekata javnog informisanja u 2017. godini opština Knjaževac opredelila je u budžetu 11 miliona i 400 hiljada dinara, uključujući i PDV. Konkurs je raspisan, a predsednik opštine Milan Đokić kaže da će, kao i prethodnih godina proces izbora najboljih projekata biti transparentan.

”Zakon je prilično rigorozan i definiše da se sredstva raspodeljuju na osnovu odluke komisije, u kojoj većinu imaju predstavnici nezavisnih novinarskih udruženja. To je dobro zakonsko rešenje, koje skoro potpuno sprečava uticaj politike na raspodelu sredstava. Zaista jesmo jedna od retkih opština u kojoj nije bilo žalbi posle sprovednih konkursa. Nadam se da će tako biti i ovog puta, jer se trudimo da sve radimo na transparentan način.”

Iako nije zadovoljan radom baš svih medija, prvi čovek knjaževačke opštine ističe da je u protekloj godini Knjaževac bio vidljiviji u medijima sa nacionalnom pokrivenošću.

”Ja lično nisam zadovoljan radom nekih medija. Neki mediji su radili svoj posao krajnje odgovorno i profesionalno i potpuno opravdali sredstva koja smo im na osnovu projekta dodelili. Vidljivost Knjaževca u nacionalnim medijima u 2016. godini bila je daleko bolja nego u prethodnim godinama. Čitav niz aktivnosti, koje smo kao lokalna samouprava imali nešto je što je zainteresovalo novinare da prate ono što se dešava u jednoj maloj opštini na istoku Srbije.”

Konkursnom dokumentacijom predviđeno je da najmanji iznos po projektu bude 50 hiljada, a najveći četiri miliona dinara sa PDV – om. Konkurs je otvoren do 10. februara, a novinarskim udruženjima  upućen je poziv da predlože svoje kandidate za članove komisije, koja će ocenjivati projekte.

 

Konkurs se raspisuje za projekte proizvodnje medijskih sadržaja.

U nastavku teksta možete preuzeti kompletu dokumentaciju konkursa i videti vdeo prilog objašnjenja konkursa sa odgovorima na pitanje većnika.













Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...