Home / Knjaževac / Opština Knjaževac finansira rekostrukciju vodovodne mreže

Opština Knjaževac finansira rekostrukciju vodovodne mreže

Javno komunalno preduzeće ”Standard” ovih dana rekonstuiše cevovod u ulici Mile Julinog u Trgovištu. Cementno – azbestne cevi zamenjuju se novim, plastičnim, kako je to ranije učinjeno i u ulici Stevana Sinđelića. Kompletna zamena mreže biće urađena i u Zmaj Jovinoj. Sve radove finansira opština Knjaževac.

Kada radnici Javnog komunalnog preduzeća ”Standard budu završili posao u Trgovištu i cementno – azbestne cevi u ulici Mile Julinog zamene novim, plastičnim, tamošnji stanovnici vodom će se snabdevati na daleko kvaliteniji i bezbedniji način, kaže Bratislav Milijić, rukovodilac razvojno – tehničke službe. Radove finansira opština Knjaževac.




”Ugovor koji imamo sa opštinom Knjaževac vredan je šest miliona dinara Sredstva opštine opredeljena su za zamenu cement – azbestnih cevi i rekonstrukciju dotrajalih linija. U ulici Mile Julinog rade se dve deonice , ukupne dužine 670 metara. Radili smo i u Stevana Sunđelića, koja je završena, a u septembru će se raditi Zmaj Jovina. Ukupna dužina svih ulica je 1015 metara. Biće potpuno rekonstruisana 102 priključka sa novim cevima, vodomerima i korisnici će dobiti pouzdano i kvalitetno vodosnabdevanje.”

Voda, koja do knjaževačih stanova i kuća dolazi sa izvorišta Sinji vir, kontrološe se tri puta mesečno, ponavlja Milijić. Voda je odličnog kvaliteta i tretira se samo hlorom.

Radovi u Trgovištu biće završeni za nekoliko dana, a kompletan, za ovu godinu predviđen posao na rekonstrukciji vodovoda, do kraja septembra.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...