Home / 2021 / Opština Knjaževac dobija subvenciju za zamenu stolarije

Opština Knjaževac dobija subvenciju za zamenu stolarije

Ministarstvo energetike izdvojiće 224 miliona dinara za projekte sanacije stolarije u domaćinstvima, dok su lokalne samouprave opredelile još oko 235 miliona dinara. Svih 67 opština koje su ispunile uslove i podnele ispravnu dokumentaciju dobiće subvenciju od 25 odsto od države, piše u odluci o dodeli sredstava Ministarstva energetike.

Na konkurs Ministarstva eneregetike se prijavilo 88 lokalnih samouprava, ali su odbijeni oni koji nisu dostavili kompletnu dokumentaciju ili koji nisu imali sredstva iz sopstvenih budžeta za učešće u projektu.

Među opštinama Timočke Krajine koje će učestvovati u projektu zamene stolarije su Knjaževac, Majdanpek i Boljevac.

Umesto 54 miliona dinara Ministarstvo energetike izdvojiće 224 miliona dinara za projekte sanacije stolarije u domaćinstvima, dok su lokalne samouprave opredelile još oko 235 miliona dinara. Svih 67 opština koje su ispunile uslove i podnele ispravnu dokumentaciju dobiće subvenciju od 25 odsto od države, piše u odluci o dodeli sredstava Ministarstva energetike, piše Euronews Srbija.


Kako je navedeno, dodatna sredstva su obezbeđena zahvaljujući tome što je Grad Niš odustao od projekta unapređenja energetske efikasnosti rekonstrukcije i adaptacije Osnovne škole “Bubanjski heroji”, dok je opredeljeno još 150.299.536 dinara “koja su neophodna da bi se finansirali programi u svih 67 jedinica lokalne samouprave čije su prijave ocenjene kao uredne”.

Najviše novca iz sopstvenog budžeta, po 10 miliona dinara opredelili su Beograd, Raška, Niš, Majdanpek, Zrenjanin, Valjevo, Stara Pazova, Smederevska Palanka, a još toliko je većina dobila i od Ministarstva energetike, izuzev Raške koju će resosno ministarstvo finansirati sa pet miliona dinara, dok će Zrenjanincima dati 7,4 miliona, a Nišu devet miliona. Užice je izdvojilo devet miliona, a još toliko će dobiti od ministarstva energetike. Po sedam miliona su izdvojili mali Zvornik i Leskovac, a toliko su dobili i državnih para. Šabac, Pirot, Loznica, Odžaci, Bač i Krupanj imaće na raspolaganju po 10 miliona, jer su po pet izvodjili smai, a još toliko će im biti uplaćeno na osnovu odluke Ministarstva enegretike, piše Euronews Srbija.

Najmanje novca dobio je Kruševac koji je iz sopstvenih sredstava izdvojio 300.000, a još toliko je dobio od države. Nova Crnja je dobila pola miliona dinara, pa će njihovima građanima, uz subvenciju opštine na raspolaganju biti milion dinara.


Izvor https://rtvbor.rs/ https://www.blic.rs/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

U Regionalnom centru predavanje za pčelare

Udruženje pčelara “Lipa” organizuje predavanje za pčelare na temu “Izimljavanje pčelinjih zajednica”. ...