Home / Najave / Održana konferencija za štampu povodom realizacije saradnje sa TACSO kancelarijom

Održana konferencija za štampu povodom realizacije saradnje sa TACSO kancelarijom

 

U Regionalnoj agenciji za razvoj istočne Srbije – RARIS održana je konferencija za štampu povodom završetka projekta ’’Jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva (OCD) u Srbiji’’.

‘’Kao zemlja kandidat za članstvo u EU, Srbija ima pristup značajnom iznosu novčanih sredstava kroz predpristupne fondove za finansiranje projekata iz različitih oblasti. U cilju jačanja kapaciteta organizacija civilnog društva (OCD) i regionalnih aktera (lokalnih samouprava, razvojnih agencija i biznis inkubatora) za bolje korišćenje tih sredstava, RARIS je u saradnji sa TACSO kancelarijom organizovao naprednu obuku za pisanje projekata. Obuka je realizovana kroz dvomudalrni trening i mentorski rad u periodu između treninga, a istu je uspešno završilo 30 učesnika, predstavnika OCD, lokalnih samouprava, razvojne agencije i biznis inkubatora iz istočne Srbije. Incijativa za ovakvom vrstom obuke nastala je na zahtev samih učesnika koji su želeli da usavrše i poboljšaju svoje znanje za dobijanje finansijske podrške od domaćih i inostranih fondova (EU Fondovi, Ambasade, Fondacije, Ministarstva, itd.)’’ rekla je Anita Lazarević iz RARIS-a.

Na konferenciji su najavljena i dva događaja koja slede:

– Skup povodom predstavljanja Akcionog plana za sprovođenje inicijative Partnerstvo za otvorenu upravu (POU) u Republici Srbiji, koji će održati u ponedeljak, 29. maja 2017. godine sa početkom u 12 časova u velikoj sali Zaječarskog upravnog okruga. Na skupu će govoriti Ivan Bošnjak, državni sekretar Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave,  Dragana Brajović, savetnik Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, Bojana Selaković, direktor TACSO Resursni centar Građanske inicijative. Skup će otvoriti Vladan Paunović, načelnik Zaječarskog upravnog okruga.

– Sajam OCD – Građani u akciji – koji će se održati u subotu, 17. juna 2017. godine, na Trgu oslobođenja u Zaječaru.

Više informacija o predstojećim događajima možete dobiti na br. telefona RARIS-a, 019/426-376.



x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...