Home / 2021 / Održana 33. sednica Opštinskog veća opštine Knjaževac ( Foto & Video)

Održana 33. sednica Opštinskog veća opštine Knjaževac ( Foto & Video)

Na juče održanoj 33. sednici Opštinskog veća opštine Knjaževac usvojeno je svih 14 tačaka dnevnog reda.

Knjaževački većnici jednoglasno su usvojili odluku da opština Knjaževac plaća troškove smeštaja i ishrane u Domu učenika srednjih škola đacima sa prebivalištem van teritorije opštine Knjaževac.

Na sednici je, između ostalog, verifikovan predlog rešenja o raspisivanju javnog poziva za učešće privrednih subjekata u sprovođenju mera energetske sanacije stambenih zgrada, kao i  predlog rešenja o preusmerenju sredstava Predškolska ustanova “Bajka” kako bi se radovi sprovoditi po prioritetima, s obzirom na to da su svi vrtići u izuzetno lošem stanju.






Ovom prilikom razmatran je i program korišćenja sredstava budžetskog fonda za zaštitu životne sredine opštine Knjaževac za ovu godinu, usvojena je odluka o određivanju matičnih područja i sedišta za vođenje matičnih knjiga rođenih, venčanih i umrlih, a većnici su usvojili i  izveštaje o radu JKP “Toplana” i JKP “Standard” za proteklu godinu.

Većnici su takođe razmatrali i druge tačke dnevnog reda iz delokruga svoga rada.

Na narednoj sednici Skupštine opštine očekuje se iznošenje i razmatranje ovih predloga kao i njihovo izglasavanje od strane odbornika u lokalnom parlamentu.





Sadržaj je objavljen u okviru projekta “Prve vesti iz Knjaževca – The first news from Knjazevac”. Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane Opštine Knjaževac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...