Home / Knjaževac / Održan Sajam zapošljavanja u Knjaževcu (Foto & Video)

Održan Sajam zapošljavanja u Knjaževcu (Foto & Video)

Danas je u Knjaževačkom Domu kulture održan Sajam zapošljavanja. Učestvovalo je 17 poslodavaca i ponuđeno sedamdesetak radnih mesta, najviše za prodavce, kuvare, konobare, tekstilce i nekvalifikovane radnike. U saradnji sa lokalnom samoupravom, sajam je organizovala Nacionalna služba za zapošljavanje.

Na sajmu, posao za oko 70 radnika ponudilo je 17 poslodavaca. U Knjaževcu posao čeka 3505 lica. Polovinu čine žene.

Lokalna samouprava preduzima sve što je u njenoj moći da smanji stopu nezaposlenosti. kazao je na otvaranju sajma predsednik opštine Milan Đokić.

”Dobra je vest da će u Knjaževcu i nakon ovog sajma i u toku čitave godine biti novih radnih mesta. Mnogo naših sugrađana, koji su bez posla, upravo uz pomoć ovog sajma, pronaći će posao za sebe. Mi kao lokalna samouprava preduzećemo sve što je u našoj moći da Knjaževac bude grad u kome će se stopa nezaposlenosti iz godine u godinu smanjivati”.

Glavna prednost sajmova je neposredni kontakt između poslodavaca i radnika, rekao je predsednik Upravnog odbora Nacionalne službe za zapošljavanje Dario Mačkić, ističući da je u Srbiji primetna tendencija smanjenja broja nezaposlenih.

”Prema republičkom zavodu za statistiku, stopa nezaposlenosti iznosila je u poslednjem kvartalu 2016. 13 odsto, što je manje za 4,7 odsto u odnosu na 2015. Znači da su sajmovi zapošljavanja jedna od mera koja daje visoke efekte i postavlja nam visoke ciljeve da radimo na tome da bude što više poslodavaca, a što manje tražioca zaposlenja.”

U saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, opština Knjaževac realizovaće program zapošljavanja teže zapošljivih lica, kaže direktor Filijale u Zaječaru Zoran Đorđević.
”Za program otvaranja novih radnih mesta, subvencije za zapošljavanje lica iz kategorije teže zapošljivih na novootvorenim radnim mestima opredeljeno je 12 miliona dinara, što nisu mala sredstva”.

 




[FAG id=49182]


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...