Home / Knjaževac / Odlični “Englezi” iz Knjaževca

Odlični “Englezi” iz Knjaževca

 

Na svetskom KGL takmičenju u poznavanju engleskog jezika, koje je prvi put organizovano u Srbiji, zapažene rezultate postigli su I brojni učenici iz Knjaževca .

Mila Vučković učenica 3. razreda OŠ “Vuk Karadžić, osvojila je II mesto, sa 118 od ukupno 120 poena u kategoriji Pre A1 koja je i  polaznica privatnog Studija za strane jezike “GO “.Na žalost (ovaj uzrast i nivo se ne upućuje u svetsko finale).

Pored Milinog velikog uspeha, odlične rezultate postigli su Jana Vasilev, sa osvojenih 116 poena i Janko Cvetković, 109 poena.

Takođe, vredno je pomena da su u svojim kategorijama zapažene rezultate ostvarili  Andrej Videnović  i Kiroska Nina  sa 92 poena, kao i Milja Stojanović, sa osvojenih 90 poena.



Mentor ove uspešne dece je profesor engleskog jezika i književnosti, Karolina Mitić.

Takođe među 135 polufinalista, našli su se i Tadija Micić (114), Pavle Stanojević (111) i Mihailo Milijić (110.5), učenici OŠ ” Vuk Karadžić”, koji su osvojili   preko 95% poena u svojoj kategoriji i zaslužili posebne sertifikate za izuzetno postignuće u nacionalnom finalu, svetskog KGL takmičenja.

Inače, Tadiji i Pavlu je izmaklo 3. mesto za pola poena, a Mihajlu za  jedan poen. Sertifikati će im biti uručeni na svečanoj dodeli u Beogradu.

Predmetni nastavnici ovih  đaka su Milan Lazarević, Marija Ivanović Božić i Tatjana Milutinović.

  • Posle drugog kruga takmičenja objavljuju se imena učenika koji su osvojili prvo, drugo i treće mesto, kao i učenika koji su ostvarili izuzetne rezultate. U ovoj fazi takmičenja ne objavljuju se bilo kakvi dodatni rezultati.
  • Nagrade se šalju školama i nagrađenim učesnicima približno dve nedelje posle objavljivanja rezultata za drugi krug takmičenja.
  • Pobednici nacionalnog takmičenja odlaze na trodnevno putovanje, gde se pridružuju pobednicima iz drugih zemalja i učestvuju na Svetskom finalu. Od 2019. godine organizacija KGL u saradnji sa organizacijom Omladinskih prestonica Evrope organizovaće Svetsko finale u Omladinskoj prestonici Evrope za tu godinu. Omladinska prestonica Evrope 2019. godine je Novi Sad u Srbiji, a 2020. godine će to biti Amijen u Francuskoj.
  • Pobednik na Svetskom finalu se bira na osnovu rezultata na testu i rezultata pisanog sastava.
  • Osvajači prvog i drugog mesta na Svetskom finalu dobijaju vredne novčane nagrade koje su namenjene za korišćenje u obrazovne svrhe.

A rezultate takmičenja možete videti ovde 



Izvor kglcontest.org.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...