Home / 2020 / Na konkursu Erasmus+ podržan projekat iz Knjaževca

Na konkursu Erasmus+ podržan projekat iz Knjaževca

Fondacija Tempus objavila je rezultate konkursa ” Erasmus+ projekata”  u nekoliko kategorija u oblasti obrazovanja. Među podržanim projektima su i projekti pet škola iz Borskog i Zaječarskog okruga.Među nagrađenima je i Osnovna škola “Mladost” iz Knjaževca.

U kategoriji projekata u oblasti opšteg obrazovanja – mobilnost za obrazovanje odraslih projekat  “Andragogija – veština za 21. vek” Osnovne škola “Mladost” iz Knjaževca podržan je sa  4.678 evra dok je projekat “Poboljšajmo stanje, fokus na obrazovanje” Osnovne škole “Vera Radosavljević” iz Negotina podržan je sa 6.308 evra.

Najviše sredstava čak 51.105 evra dobila je u kategoriji projekata iz oblasti stručnog obrazovanja i obuka Srednja škola “Branislav Nušić” iz Sokobanje za projekat “Novi izazovi – nova evropska iskustva”.

U istoj ovoj kategoriji Medicinskoj školi u Zaječaru odobreno je 39.963 evra za projekat “Gerijatrija”.

U okviru programa za škole i predškolske ustanove spoljni ocenjivači su, razmatrajući ispunjenost kriterijuma kvaliteta i raspoloživa sredstva za ovaj konkursni rok projektu “Кeep calm and talk” Osnovne škole “3. oktobar” u Boru dodelili 13.950 evra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...