Home / 2021 / Mozzart podržava pet preduzetnica sa po 10.000 evra

Mozzart podržava pet preduzetnica sa po 10.000 evra

Objavljen je javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava u ukupnom iznosu od 50.000 evra.

Budi preduzetnica, budi pobednica – konkuriši za 10.000 evra podrške svom biznisu. Kompanija Mozzart u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Koordinacionim telom za rodnu ravnopravnost objavila je Javni poziv za dodelu bespovratnih sredstva u ukupnom iznosu od 50.000 evra, odnosno po 10.000 evra za pet nezaposlenih žena sa najboljim biznis idejama.

Protokol o saradnji u Vladi Srbije potpisali su ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević, potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović i generalni direktor kompanije Mozzart Slobodan Prodanović.
Cilj ove akcije je ekonomsko osnaživanje žena, promocija rodne ravnopravnosti, razvoj i promocija preduzetničkog duha i podsticanje preduzetništva kod nezaposlenih žena, posebno u nerazvijenim sredinama, kao i unapređenje efikasnosti i institucionalne podrške poslovanju i razvoju žena preduzetnica.
Rok za podnošenje Zahteva za dodelu bespovratnih sredstava za podršku otpočinjanju sopstvenog biznisa je 30 dana od dana objavljivanja poziva, odnosno do 15. jula 2021. Sve informacije o uslovima učešća, potrebnoj dokumentaciji za konkurisanje i načinu prijavljivanja pročitajte na OVOM LINKU.
“Ekonomska nezavisnost jedan je od glavnih preduslova za ravnopravnost. U prošlosti su žene, na žalost, vrlo često bile izložene različitim preprekama zbog čega nisu mogle maksimalno da se ispoljavaju u mnogim sferama društvenog života. Međutim, takvo vreme je iza nas i sada treba da pokažemo ne samo da smo ravnopravne, već i da smo bolje u mnogim sferama i aktivnostima”, kaže Darija Kisić Tepavčević i podseća da je Strategijom zapošljavanja za period 2021-2026. godine i pratećim Akcionim planom predviđen niz konkretnih mera usmerenih ka poboljšanju položaja žena na tržištu rada, a pogotovo onih iz najosetljivijih kategorija.
Kompanija Mozzart u saradnji sa Koordinacionim telom realizuje i akciju “Stop nasilju nad ženama”, u koju su se uključilo više od 600 sportista.
“Od svog osnivanja 2014. godine Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost sarađuje sa društveno odgovornim kompanijama. Jedna od njih je svakako Mozzart i ovo je samo jedan u nizu projekata koji zajedno realizujemo a koji je namenjen ekonomskom osnaživanju žena i podršci ženama, budućim preduzetnicama da pokrenu svoj biznis. Mozzart će donirati ukupno 50.000 evra za najbolje poslovne ideje”, poručuje Zorana Mihajlović.
Podrška obuhvata bespovratnu pomoć za finansiranje najboljih poslovnih ideja, na osnovu dostavljenog Zahteva za dodelu sredstava za samozapošljavanje u kojem je opisan predlog projekta za pokretanje i vođenje posla.
Kompanija Mozzart obezbediće i medijsku, marketinšku i logističku podršku odabranim projektima.
“Pokrenuli smo ovaj projekat sa ciljem ekonomskog osnaživanja žena, promocije rodne ravnopravnosti, razvoja i promocije preduzetničkog duha i podsticanja preduzetništva kod nezaposlenih žena, posebno u nerazvijenim sredinama. Želimo da pomognemo ženama da budu ekonomski nezavisne, a osim finansijske pomoći, pružićemo im podršku i u marketinškoj, odnosno medijskoj promociji”, navodi Slobodan Prodanović.
O pravilno podnesenim zahtevima i poslovnim idejama će odlučivati petočlana Komisija koju će činiti predstavnici Ministarstva za rad, zapošljavanja, socijalna i boračka pitanja, Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost i kompanije Mozzart.
Zahtevi kojima budu dodeljena bespovratna sredstva biće javno objavljeni na veb sajtovima kompanije Mozzart, Ministarstva za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost, najkasnije 30 dana od dana isteka roka za podnošenje Zahteva za dodelu bespovratnih sredstava u Javnom pozivu.
Izvor https://www.021.rs/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...