Home / Drugi pišu / Mihajlović na Prezentaciji Boost Business Friendliness – Forum BFC SEE 2020 – Standard poslovnog okruženja u JIE

Mihajlović na Prezentaciji Boost Business Friendliness – Forum BFC SEE 2020 – Standard poslovnog okruženja u JIE

15696381_1209724902444015_1971260119_o

U četvrtak 22. decembra u hotelu “88 soba” održan je regionalni forum „BFC SEE 2020 – Standard poslovnog okruženja u jugoistočnoj Evropi“ na kojem su predstavljene predložene novine u okviru regionalnog programa certifikacije opština i gradova po meri privrede (BFC SEE) kao i jedinstvena online platforma koja će investitorima koji žele da ulože u region jugoistočne Evrope pružati sve relevantne informacije o gradovima i opštinama po meri privrede na jednom mestu. Platformu koja će biti aktivna naredne godine razvijaju zajedno Regionalna mreža za povoljno poslovno okruženje na čelu s NALED-om, uz podršku Regionalnog saveta za saradnju (RCC).Forumu  je prisustvovao i zamenik predsednika opštine Miroljub Mihajlović.


On line platforma biće od velike koristi investitorima u procesu donošenja odluke o ulaganju, jer privatnom sektoru omogućava pristup opštinskim podacima, kontaktima, informacijama o uslovima poslovanja, različitim bazama podataka i promotivnim materijalima. Novi IT alat omogućiće im da porede uslove za investiranje i rangiraju opštine koje poseduju certifikat o povoljnom poslovnom okruženju u pet država.

Osim investitora, platforma je namenjena i opštinama. Lokalne samouprave koje su prošle proces certifikacije imaće priliku da dalje jačaju kapacitete kroz razmenu podataka i dobrih praksi dok će one koje žele da steknu pečat kvaliteta poslovnog okruženja sve procedure za sticanje certifikata moći će da prođu potpuno elektronski. Korist će imati i državne institucije kao dodatni izvor informacija za kreiranje podsticajnih mera na lokalnom i nacionalnom nivou.

Forumu su prisustvovali predstavnici institucija i poslovne zajednice Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije i Srbije koje sprovode Program certifikacije opština sa povoljnim poslovnim okruženjem u jugoistočnoj Evropi (BFC SEE).

Mihajlovic

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
Ostavite komentar :

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Knjaževac : Održana 136.sednica Opštinskog veća – Nove subvencije za agrar i stipendija za mlade Knjaževčane

-Na današnjoj sednici Opštinskog veća usvojen je Program podrške razvoju poljoprivrede; nova ...

%d bloggers like this: