Home / Obaveštenja / Knjaževac : Znanje osvetljava put kroz život

Knjaževac : Znanje osvetljava put kroz život

U susret Evropskom danu nauke Svetskom danu pronalazača, drugi ciklus radionica edukativno zabavnog programa „Od 1 do 5“ bio je posvećen razvoju nauke i tehnike i informaciono komunikacionim tehnologijama.

U prezentaciji posvećenoj ovoj temi, učenici trećeg razreda osnovnih škola saznali su ko su bili prvi pronalazači, koja su epohalna otkrića promenila život čoveka, kako se svet menjao zahvaljujući inovacijama i pronalascima koji su usavršavani kroz vekove. Posebna pažnja posvećena je razvoju sredstava za komunikaciju. Tako su đaci čuli priču o naučnicima Aleksandru Belu, tvorcu prvog telefona i Mihajlu Pupinu, „naučenjaku“ koji je ovaj pronalazak usavršio i omogućio čovečanstvu komuniciranje sa kontinenta na kontinent. Predstavljene su im i zanimljivosti iz sveta nauke i tehnike, ozbiljno se razgovaralo o savremenim sredstvima za komunikaciju i bezbednosti na internetu.


Bibliotekari su uputili mališane da internet što više koriste u informativne i obrazovne svrhe i da, poput Pupina, poslušaju savet da čitaju, uče i usavršavaju se čitavog života. Naročito ako žele da učine nešto važno za sebe, svoj zavičaj, zemlju, pa i čitav svet. Susret je završen ispisivanjem poruka Morzeovom azbukom i razgledanjem enciklopedija.

 

 


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Knjaževac : “Miholjski susreti sela” počinju u Kalni

Drugi put u opštini Knjaževac održava se manifestacija koja ima cilj da ...