Home / Knjaževac / Knjaževac : Poznati finalisti konkursa za nagradu “Timočka lira”

Knjaževac : Poznati finalisti konkursa za nagradu “Timočka lira”

Objavljeni su rezultati selekcije mladih pesnika koji su poslali svoje radove na konkurs za nagradu “Timočka lira”, koju tradicionalno dodeljuju Radio Beograd 2 i Festival kulture mladih Srbije u Knjaževcu.

Konkurs je zaključen 30. juna, do kada su svi autori do 30 godina starosti koji nemaju objavljenu knjigu mogli da pošalju najviše tri poetske forme.

Radio Beograd 2 će realizovati uživo iz Knjaževca emisiju “Kulturni krugovi” u sredu, 26. jula od 15 časova i “Gutenbergov odgovor” u petak, 27. jula od 16 časova, kada će gosti biti članovi žirija i dobitnik ovogodišnje nagrade “Timočka lira”.

Snimak finalne večeri ovogodišnjeg izbora za nagradu “Timočka lira” biće emitovan u emisiji “Rimovanje” u subotu, 4. avgusta u 19 časova.

Finaliste je odabrala selektorka Sonja Milovanović, novinarka i književna kritičarka.

U najužem izboru za ovogodišnju “Timočku liru” su Nebojša Janković iz Novog Sada, Željka Aleksić iz Knjaževca, Đorđe Rabrenović iz Užica, Marija Radić iz Beograda, Aleksandar Stanić Škodrić iz Užica, Izabel Čeperković Dias iz Kraljeva, Aleksa Ćelap iz Beograda, Miloš Markov iz Subotice, Miloš Marković iz Bora i Luka Barović iz Beograda.


Finalisti će svoje stihove čitati na finalnoj večeri u četvrtak, 26. jula, od 20 časova, na Platou ispred Doma kulture u Knjaževcu, kada će, po oceni stručnog žirija, najboljem od njih biti dodeljena nagrada “Timočka lira”.

Radio Beograd 2 od 1994. godine pokrovitelj je večeri festivalske poezije u Knjaževcu, kao krune anonimnog književnog konkursa, a najboljeg mladog pesnika svake godine nagrađuje objavljivanjem prve zbirke njegove poezije.

U sredu, 25. jula od 20 časova u okviru zvaničnog programa ovogodišnjeg Festivala kulture mladih, u Knjaževcu će biti predstavljena knjiga “Poslednji trag Hiperboreje” Šimona Cubote, prošlogodišnjeg dobitnika nagrade “Timočka lira”.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...