Home / 2021 / Knjaževac : Počela isplata jednokratne pomoći radnicima

Knjaževac : Počela isplata jednokratne pomoći radnicima

 

Bivšim radnicima fabrike Geoks u Vranju danas je počela isplata jednokratne pomoći u visini od po 53.965 dinara, saopštilo je Ministarstvo finansija.

Pomoć je odobrena za bivše radnike koji žive na teritorijama Vranja, Niša, Kragujevca, Bujanovca, Knjaževca i Vladičinog Hana.

Navodi se da je isplata počela preko centara za socijalni rad i da se očekuje da bude završena u ponedeljak.

U saopštenju je navedeno da je Vlada Srbije danas usvojila zaključak kojim se odobrava 66.215.055 dinara za dodelu jednokratne pomoći od po 53.965 dinara za 1.227 bivših radnika u fabrici obuće Geoks.


Ministar finansija Siniša Mali naveo je da je dobra vest da će kompanija Teklas iz Vladičninog Hana da zaposli jedan deo radnika iz Geoksa.

„Kao što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić obećao, bivši radnici u Geoksu dobiće jednokratnu pomoć u iznosu od po 53.965 dinara, jer smo smatrali da je važno da im što brže pomognemo da prebrode period do novog zapošljavanja“, rekao je Mali.

On je dodao da je dobra vest da će kompanija Teklas iz Vladičninog Hana da zaposli jedan deo radnika iz Geoksa.

Mali je izrazio žaljenje što pojedini mediji, kako je naveo, „podstaknuti političkim motivima“, i ovu priliku koriste da objavljuju „netačne i selektivne informacije“ kojima dodatno plaše bivše radnike Geoksa.

On je dodao i da „ovo nije prilika za skupljanje jeftinih političkih poena i za dodatno zastrašivanje građana“, te ukazao da u Srbiju kontinuirano dolaze novi investitori.

„Nove investicije upravo znače i nova radna mesta i zato ćemo se pobrinuti za bivše radnike Geoksa i nećemo ih ostaviti na cedilu“, rekao je Mali.
“Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva”





Izvor https://www.021.rs/ Danas.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...