Home / Knjaževac / Knjaževac : Po jutru se dan poznaje, a po Dejanu saznaje kad će kiša

Knjaževac : Po jutru se dan poznaje, a po Dejanu saznaje kad će kiša

Meštani Knjaževca osim zvanične, prate i vremensku prognozu svog sugrađanina Dejana Ilijića – meteorologa amatera koji se svakodnevno oglašava na svom sajtu i društvenim mrežama. Dejan je inženjer sistema i mreža, radi u opštinskoj Upravi Knjaževac, a meteorologija mu je samo hobi.

Kakvo će vreme biti sutra? Da li su nam potrebni kišobrani? Kako se obući? To su svakodnevna pitanja na koja Dejan odgovara na poslu, ulici, u prodavnici. Ekipa RTS-a iskoristila je priliku da ga pita, kakvo će vreme biti u Timočkoj krajini narednih dana?



„Timočku krajinu očekuje otopljenje i visoke temperature za ovo doba godine. Od utorka nas očekuje vraćanje u zimsku atmosferu i zimsko vreme sa temperaturama koje su u proseku za februar“, kaže Dejan Ilijić.

U svom dvorištu ima meteorološku stanicu, gde svakodnevno prati vremenske promene i uredno ih beleži u klimatološki dnevnik. Kaže da njegov organizam oseća vreme.

„Uvek sam raspoložen kada postoje dešavanja na nebu i oko nas, a najgore podnosim one dosadne periode bez ikakvih dešavanja“, kaže Dejan.

Usluge meteorologa amatera u Knjaževcu, koristi i lokalna radio stanica.

„Naši slušaoci vole da budu obavešteni upravo kakvo će vreme biti u Knjaževcu i okolini, a mi to od Dejana saznajemo svakog jutra i mogu da kažem da je jako precizan“, ističe Zdenka Todorović, voditeljka FKMS Radio Knjaževac.

U opštinskoj Upravi gotovo svi znaju za Dejanov hobi. Njegov kolega iz kancelarije Goran Golubović je planinar. Dejan mu pomaže da utvrdi kakvo će vreme biti.

„U mnogim slučajevima je pogodio, tako da uvek uzimam njegove savete“, kaže Goran Golubović iz opštinske Uprave Knjaževca.

Dejan kaže da od svog hobija nema zaradu, nema sponzore, ali ima mogućnost da nikada ne pokisne – jer prepoznaje oblake.

Pogledajte VIDEO prilog



avatar
Izvor RTS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...