Home / Knjaževac / Knjaževac : Održano Svrljiško veče 2017 (Foto & Video)

Knjaževac : Održano Svrljiško veče 2017 (Foto & Video)

Prisutne goste na zabavi pozdravio je predsednik Ujedinjene seljačke stranke i narodni poslanik Milija Miletić

Prisutne goste na zabavi pozdravio je predsednik Ujedinjene seljačke stranke i narodni poslanik Milija Miletić

Sinoć je u Knjaževcu po treći put za redom održana manifestacija ‚‚Svrljiško veče“ koju organizuje udruženje građana ‚‚Derven u Gurgusovcu“.

“Svrljiško veče“  održano je u knjaževačkom restoranu “Mali predah“ i ovog puta sastao se veliki broj Svrljižana koji živi na teritoriji knjaževačke opštine sa Svrljižanima iz drugih krajeva jugoistočne Srbije.

Prisutne goste na zabavi pozdravio je predsednik Ujedinjene seljačke stranke i narodni poslanik Milija Miletić, kao i predsednik OO USS Knjaževac i zamenik predsednika Skupštine opštine Knjaževac Igor Stevanović.

U ime opštine Knjaževac manifestaciji su prisustvovali i predsednik SO Knjaževac mr Miodrag Ivković, zemenik predsednika opštine Knjaževac Miroljub Mihajlović i pomoćnik predsednika opštine Knjaževac Mišel Nikolić.

U veseloj atmosferi goste je zabavljao orkestar “Prava stvar” uz neograničenu hranu i piće.Na bogatoj trpezi našli su se Belmuž i Svrljiško jagnje, neizbežna jela Svrljiškog ali i Knjaževačkog kraja.Zapažen je bio i nastup i Kulturno-umetničkog društva Kolo iz Knjaževca.Program je nastavljen uz igru, izvorne gajde poznatih Svrljiških muzičara, recitacije i pesmu mladog knjaževačkog pesnika Slađana Ilića.

U nastavku teksta možete videti kompletan snimak ovogodišnje proslave Svrljižana u Knjaževcu, sa pratećim fotografijama.



[FAG id=51119]


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...