Home / 2022 / Knjaževac : Odlaže se manifestacija “Zvuci Trube sa Timoka”

Knjaževac : Odlaže se manifestacija “Zvuci Trube sa Timoka”

 

Ranije zakazana manifestacija “Zvuci Trube sa Timoka”, odlaže se usled tragedije koja je zadesila rudare u rudniku “Soko” u susednoj Sokobanji.

 

Manifestacija “Zvuci Trube sa Timoka” biće pomerena, a o datumu održavanja bićete naknadno obavešteni. U ime kolektiva TOOK izražavamo saučešće porodicama tragično nastradalih rudara, I nadamo se što bržem oporavku svih povređenih.

Da podsetimo da se  jutros nešto posle 4 sati sati deo jame rudnika mrkog uglja Soko kod Sokobanje obrušio se, a prema zvaničnim podacima u nesreći je poginulo 8 rudara, a najmanje 18 je povređeno. Iz Ministarstva rudarstva i energetike saopštavaju da su ostali rudari koji su se u trenutku nesreće nalazili u oknu izvučeni, a povređenima se pruža medicinska pomoć.Brojne ekipe lekara i drugog medicinskog osoblja stigle su iz Aleksinca, Niša, Knjaževca, Boljevca i Zaječara, kao i brojna sanitetska vozila.

U nesreći su poginuli rudari D. Z. (1979), N. T. (1985), R. G. (1975), P. P. (1991), B. Č. (1966), B. Z. (1967), B. Ž. (1963) i B.S. (1988).Među poginulim rudarima kako nezvanično saznajemo nema knjaževčana.




ALEKSINAC – Odmah pošto su evakuisani iz jame, povređeni rudari iz rudnika „Soko” u Čitluku kod Sokobanje, pregledani su i ambulantnim vozilima prebačeni u bolničke ustanove u okolini. Manje od pola sata od saznanja za tešku nesreću, u Čitluk je stigla pomoć – ekipe lekara i drugog medicinskog osoblja iz Aleksinca, Niša, Knjaževca, Boljevca i Zaječara, kao i brojna sanitetska vozila.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...