Home / Bezbednost / KNJAŽEVAC : ISTRAGA SMRTI PROMRZLE BEBE

KNJAŽEVAC : ISTRAGA SMRTI PROMRZLE BEBE

Komšije nisu ni znale da Darko i Milica imaju treće dete, kuća u kojoj su živeli u UŽASNOM STANJU

Da li je tromesečna beba, ćerka slabovidih vanbračnih supružnika Darka Đ. (33) iz Knjaževca i Milice J. (28) iz Žabara, preminula od posledica smrzavanja, znaće se tek posle obdukcije koju treba da obave stručnjaci Zavoda za sudsku medicinu u Nišu.

– Ono što je trenutno poznato jeste da su Darko i Milica pozvali bolnicu u Knjaževcu i požalili im se da beba neće da jede. Rečeno im je da dete dovedu u bolnicu, što su supružnici i uradili – kaže nam izvor iz istrage.

Darko i Milica su pozvali jednog prijatelja da pripazi njihove trogodišnjeg sina i dvogodišnju ćerku, a oni su bebu odneli u bolnicu.

– Međutim, čim je lekar video bebu, odmah je konstatovao smrt. Odmah je pozvana policija, kao i Centar za socijalni rad, čiji su službenici otišli u kuću Darka i Milice – kaže naš izvor.




 

Dečja soba je u užasnom stanju

Foto: G. Popović / RAS Srbija Dečja soba je u užasnom stanju

Naš izvor iz istrage dodaje da su pored bebe i ostalo dvoje dece imali promrzline.

– Ne znam šta se desilo, jer su od svih prinadležnosti koje su imali Darko i Milica pre dve godine sebi kupili kuću na periferiji Knjaževca i mogli su da normalno žive. Sumnja se da je u pitanju postporođajna depresija, zbog čega je traženo i psihijatrijsko veštačenje ovog bračnog para – kaže naš izvor iz istrage.

Milica Janković

Foto: G. Popović / RAS Srbija Milica Janković

Snežana Nikolić, direktorka knjaževačkog Centra za socijalni rad, kaže da su socijalni radnici u kući zatekli haos.

– Sve je bilo u potpunom neredu. Odmah smo preuzeli brigu o ostalo dvoje dece i medicinski ih zbrinuli. Nakon toga, deci je određen privremeni staratelj – kaže Snežana Nikolić.

Snežana Nikolić, direktor CZR

Foto: G. Popović / RAS Srbija Snežana Nikolić, direktor CZR

Ona tvrdi da se ova porodica, otkada je 2015. godine Centar za socijalni rad počeo da radi sa njima, potpuno uklopila u svakodnevni život i da ništa nije ukazivalo da će doći do ovakve tragedije.

– Ova porodica nije bila korisnik Centra za socijalni rad jer su primali penziju, dodatak za tuđu negu, kao i roditeljski dodatak. Ipak, s obzirom na njihovo stanje, mi smo ih redovno obilazili, sve dok se Milica nije porodila sa trećim detetom. Šta se posle toga dogodilo, pokazaće istraga, ali tvrdim da je Centar za socijalni rad u svemu postupao u skladu sa zakonom – kaže Snežana Nikolić.

U knjaževačkoj bolnici nisu želeli da pričaju o ovom slučaju.

– Dok ne dobijemo saglasnost Ministarstva, nismo u mogućnosti da dajemo bilo kakve informacije o ovom slučaju – kratko je kazao Ivica Rakić, direktor knjaževačke bolnice.

Komšije: Brinuli su o deci

U komšiluku su šokirani ovim događajem. Kažu, čak, da nisu ni znali da je Milica bila trudna sa trećim detetom.

– Darko i Milica se nisu družili sa komšijama. Bili su ljubazni i uvek su se uljudno javljali. Uvek su sa sobom vodili svoje dvoje dece. Ne mogu da verujem da se ovo desilo – priča nam Ružica Vukadinović, koja živi u blizini kuće ove porodice.

Međutim, fotografije iz unutrašnjosti njihove kuće pokazuje u kakvom neredu i lošim uslovima je živela ova porodica. Njihovo drugo dvoje dece takođe su zatečeni u lošem stanu, sa promrzlinama na prstima, ranama i ožiljcima od ujeda buva.

 


Izvor blic.rs

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...