Home / Bezbednost / Knjaževac : Djokić podneo tužbu protiv Sergeja Trifunovića

Knjaževac : Djokić podneo tužbu protiv Sergeja Trifunovića

 

Predsednik opštine Knjaževac Milan Đokić kako je ranije najavio na  konferenciji za medije da će, zbog iznetih tvrdnji na protestu „1 od 5 miliona“ u Knjaževcu, podneti tužbu protiv Sergeja Trifunovića, lidera Pokreta slobodnih građana to je i učinio.
Prema podnesku od 4.marta 2019 godine Osnovnom sudu u Knjaževcu Milan Đokić je kao “tužilac” podneo protiv “tuženog” Sergeja Trifunovića Tužbu za naknadu štete.Vrednost spora je 490 000 dinara, a Đokić je na konferenciji za medije izjavio da će sav novac od dobijenog spora uplatiti u Fondaciji za povećanje nataliteta opštine Knjaževac.
Kako nezvanično saznajemo  Osnovni sud u Knjaževcu Sergeju nije mogao uručiti  tuzbu jer nije u Srbiji.
Takođe istog dana je i Državna sekretarka Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije Dijana Hrkalović najavila podnošenje tužbe protiv predsednika Pokreta slobodnih građana (PSG) Sergeja Trifunovića zbog laži koje je izneo na  skupu u Knjaževcu da se ona, kako je rekao, “zabavlja s likom koji diluje drogu”, saopštio je MUP.
U nastavku teksta možete videti podnesak sudu kao i snimke konferencije za štampu kao i obraćanje Sergeja Trifunovića knjaževčanima.




”Sergej Trifunović došao je u grad u kome je besplatan javni prevoz još od 2015. godine za sve stanovnike, grad u kome su besplatne užine za sve đake, u kome je više od tri hiljade hektara raznih zasada podignuto subvencijama iz budžeta, u kome se svakoj nezaloslenoj majci koja rodi treće dete, isplaćuje po 4000 evra, grad u kome je besplatna pripremna nastava za upis na fakultete i u srednje škole za svu decu, grad koji nema ni dinara kreditnog zaduženja.I u tom gradu gde su Knjaževčani očekivali da čuju njegov predlog kako da se živi bolje, kako da ojačamo poljoprivredu, kako da pomognemo ljudima na selu, kako da otvorimo neko novo radno mesto…umesto svega toga, čuli smo samo čitav niz najvulgarnijij uvreda i pretnji, koje nisu ništa novo. To je nešto karakteristično za politiku u kojoj su žene nazivane kurvama i fuksama, u kojoj se preti vešalima, ili nestajanjem u kanalizacijama.Nije mi namera da uvredama odgovaram uverede, niti da u talogu nekulture, primitivizma, nepristojnosti i siledžistva pravim društvo Sergeju Trifunoviću, jer je on u tom talogu kao riba u vodi. Ali, kao predsednik Opštine, kao otac troje dece, kao sin već ostarelih roditelja, imam obavezu da odgovorim na teške, stravične optužbe da sam narko diler, kao što je on, imenom i prezimenom, rekao, koji je hapšen sa 170 grama kokaina.

Zbog ovakvih gnusnih optužbi, koje nemaju nikakve veze sa istinom, sledeće nedelje podneću tužbu protiv Sergeja Trifunovića i čekati da na sudu dokaže svoje argumente on, ili da ja dokažem da je on lažov. U prilog tome kakvim se izmišljotinama služe da bi na svojim mitinzima optuživali ljude, govore uverenja koja sam vam dostavio, a u kojima se vidi da nikada niti sam hapšen, niti osuđivan, niti se protiv mene vodi bilo kakav krivični postupak za bilo kakvo krivično delo, a kamoli za trgovinu narkoticima. Kroz sudski proces želim da, s jedne strane, zaštitim svoju čast i svoj ugled, a s druge, da demistifikujem kvazi demokratsku politiku, koju oslikavaju samo uvrede, najgnusnije laži, čiji je jedini program rušenje Aleksandra Vučića.

Gospodin Trifunović sinoć je citirao Tonija Montana, glavnog lika iz filma ”Lice s ožiljkom”. Možda je njemu Toni Montano blizak, ali meni i pristojnoj Srbiji likovi iz ovog filma daleko su mnogo svetlosnih godina. Jedino što me povezuje sa glavnim junakom filma je ovaj ožiljak, koji nosim od rođenja. Ako je hteo da na taj način uvredi mene i sve one koji imaju urođene deformitete, belege, ili invaliditete, mogu da mu kažem da nije uspeo. Uvrede od takvih osoba za normalan i pristojan svet su kompliment. Sav novac koji budem dobio iz ovog susdskog spora, ustupiću Fondaciji za povećanje nataliteta opštine Knjaževac. Iz te fondacije radimo jako mnogo dobrih stvari. Koristim priliku da najavim da ćemo početi sa isplatom đačkih stipendija za svako treće dete iz porodice, koje je redovni učenik osnovne i srednje škole”.






Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...