Home / Bor / Knjaževac : Bor – Otvoren Dom starih „Vila Katarina“ u Boru (Video)

Knjaževac : Bor – Otvoren Dom starih „Vila Katarina“ u Boru (Video)

Dom starih „Vila Katarina“ u Boru primio je prve stanare. Na površini od 1.700 kvadratnih metara smešteno je više od 30 savremeno opremljenih soba, od kojih su 70 odsto dvokrevetne. U objektu, kapaciteta 70 ležajeva, trenuto je 12 korisnika iz Bora koji su izuzetno zadovoljni smeštajem i uslugom.

Opština Bor predala je u zakup Dom starih početkom marta Milovanu Đuriću,vlasniku doma u Knjaževcu, koji je izrazio zadovoljstvo što je u planiranom roku otvorio ovaj objekat.

Sobe su lepo opremljene i Boru je ovakva ustanova stvarno bila potrebna“, rekao je jedan od stanara Doma starih u Boru.

Nije imao ko da me čuva i došla sam u dom. Ovde je lepo, sve je organizovano, lep smeštaj, hrana dobra, osoblje ljubazno. Nemam primedbi“, dodala je penzionerka iz Bora.

 





Pošto je dom sagrađen pre nekoliko godina imali smo neke prepravke na instalacijama. Primili smo najpre tri korisnika, a sada 12. Saradanici i ja smo zadovoljni početkom, a očekujemo i veći broj stanara pošto ima interesovanja”, rekao je direktor Milovan Đurić.

Za sada je zaposleno 15 radnika, među kojima, su lekar, socijalni radnik, medicinske seste, fizioterapeut. U planu je još desetak kada bude maksimalna popunjenost kapaciteta.

Mi se trudimo da im obezbedimo kvalitetan društveni život, a zajedno rešavamo i sve njihove probleme”, ističe Maja Milošević, socijalni radnik.

Pružamo im sve usluge. Merimo im pritisak više puta u toku dana, merimo šećer u krvi i pružamo im osnovne usluge opšte prakse“, dodala je dr Ivana Radosavljević, doktor opšte medicine.

Cena smeštaja je 36 hiljada za pokretne i 42 hiljade dinara za nepokretne osobe. Dom starih je sagrađen 2012. godine. Izgradnju je finansirao Rudarsko topioničarski basen Bor.



izvor rtvbor.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...