Home / Drugi pišu / Knjaževac : Bibliotekari u poseti školi sa samo dva đaka

Knjaževac : Bibliotekari u poseti školi sa samo dva đaka

Knjaževački bibliotekari posetili su dva učenika trećeg razreda izdvojenog odeljenja Osnovne škole „Dimitrije Todorović Kaplar u Balanovcu.
Knjaževački bibliotekari koriste svaku priliku da se druže sa učenicima u seoskim školama, pa makar one imale samo dva đaka – kao škola u Balanovcu.

 

U stvari, to je jedna skromno opremljena mala učionica, ali topla, vesela i ispunjena željom za sticanjem novih znanja i veština. Prisustvovali smo njihovim vanrednim školskim časovima, kada su u jednom danu pokazali svoju kreativnost i učili o tradiciji i veštinama izrade upotrebnih i ukrasnih predmeta od prirodnih materijala. U „radnu atmosferu“ na ovim posebnim časovima odlično se uklopila priča o zavičaju i zavičajnom piscu Brani Cvetkoviću, a bilo je vremena i za uživanje u čika Braninim pričama za decu. Dvoje učenika trećeg razreda na poklon od Biblioteke dobili su slikovnice.

Ovo divno druženje organizovala je Ljiljana Mihajlović iz Udruženja za negovanje tradicije „Izvor“ i učiteljica i pomoćno osoblje izdvojenog odeljenja škole „Kaplar“ u Balanovcu.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Knjaževac : Devetnaestoro pozitivnih

U opštini Knjaževac od Kovida 19 obolelo devetnaestoro ljudi. Prema poslednjem izveštaju ...