Home / Knjaževac / Jedanaesta redovna konferencija Nove stranke

Jedanaesta redovna konferencija Nove stranke

Jedanaesta izborna konferencija Nove stranke održana je 14.04.2018 god, a delegati iz Knjaževca i cele Srbije  raspravljali su o rezultatima beogradskih izbora, daljim mogućnostima opozicionog delovanja i nužnosti uspostavljanja snažnog, opozicionog saveza.

Na Konferenciji, Vesna Rakić – Vodinelić obrazložila je podnošenje ostavke na funkciju predsednice Saveta Nove stranke. Ona je istakla da oseća odgovornost za katastrofalan rezultat na beogradskim izborima koalicije na čijoj je listi ona bila prva i u kojoj je NOVA učestvovala. Pritom je poručila da njena ostavka ne znači i napuštanje stranke.

Predsednik Nove stranke Zoran Živković je prisutnima poručio da je Nova stranka jedina politička organizacija u koju nikad niko nije imao ni najmanju sumnju da pravi ikakve dogovore sa SNS-om, istakavši da su u druge stranke i pokrete upirali prstom, nekad bez osnova a nekad sa osnovom, a u NOVU niko nikad. Zato, naveo je on, Srbiji je potrebna jaka Nova stranka, kao garant beskompromisne borbe protiv pogubnog režima. I zbog toga, poručio je, tu energiju dobrih, poštenih i kreativnih ljudi treba „da očuvamo, unapredimo i uložimo u snažan opozicioni front“.




Živković je, govoreći o pokušaju otimanja niškog aerodroma od strane republičke vlasti, istakao da su Nišlije, svojim otporom pogubnoj nameri, pokazale odgovornost i svest za opšte dobro i poručio da takvo zajedništvo građana treba da se nastavi i da će NOVA tome dati punu podršku. Poručio je i da je dogovor opozicionih snaga u Nišu, u kojem i NOVA učestvuje, pravi primer političke saradnje oslobođene bilo kakvih sujeta.

Naposletku, predsednik NOVE zaključio je da je neophodno uspostaviti snažan, opozicioni savez, koji će moći da se odupre sistemu laži i kriminala, uspostavljen od strane SNS režima, saopštio je OO Nove stranke Knjaževac.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...