Home / Drugi pišu / Izdanje Istoka iz Knjaževca u užem izboru za pesničku nagradu “Branko Miljković” za 2016 godinu

Izdanje Istoka iz Knjaževca u užem izboru za pesničku nagradu “Branko Miljković” za 2016 godinu

Foto: V. Torović / RAS Srbija Branko Miljković

U užem izboru za pesničku nagradu “Branko Miljković” za 2016. godinu našlo se osam zbirki poezija.Među njima je i Nenad Trajković za “Vetar sa jezika” izdanje Istoka iz Knjaževca.

Za nagradu konkurišu Tanja Kragujević sa zbirkom „Efekat leptira“ i Dragan Bošković sa knjigom “The Clash”, obe u izdanju Kulturnog centra Novi Sad. U trci je i Radomir D. Mitrić za knjigu “Na putu za Hasperiju” u izdanju Biblioteke M. Bojić iz Beograda, Dragan Radovančević “Lampeduza” i Marjan Čakarević za knjigu poezije “Tkiva”, obe zbirke u izdanju Povelje iz Kraljeva, kao i Nenad Trajković za “Vetar sa jezika” izdanje Istoka iz Knjaževca.

Anja Marković  je u užem izboru za “Komloon” koju je izdao beogradski Kontrast i Miroslav Cera Mihailović sa knjigom „Pogled sa koca“ u izdanju Kairosa iz Sremskih Karlovaca.

Ko će biti laureat 46. najprestižnije nagrade za pesnike, koja nosi ime po prerano preminulom princu srpskog pesništva, odlučiće žiri u sastavu književnik Tomislav Marinković iz Šapca, književna kritičarka i istoričarka književnosti iz Novog Sada Dragana V. Todoreskov i Jelena S. Mladenović, doktorantkinja filologije iz Niša.

Nagrada će biti svečano dodeljena tokom marta ili aprila u okviru višednevne manifestacije  „Dani Branka Miljkovića“Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Knjaževac : Pomoć porodici Džonić

Teški životni uslovi i gubitak članova porodice usled pandemije korona virusa, porodici ...