Home / 2022 / Izbori : Uvid u birački spisak za područje opštine Knjaževac

Izbori : Uvid u birački spisak za područje opštine Knjaževac


Deo jedinstvenog biračkog spiska za teritoriju opštine Knjaževac, na osnovu koga će se 3.aprila 2022.godine, održati izbori za odbornike SO Knjaževac, kao i izbori za narodne poslanike, izložen je u sedištu Opštinske uprave Knjaževac, u Odeljenju za opštu upravu i zajedničke poslove, ulici Miloša Obilića broj 1, kancelarija 24.

Uvid u birački spisak može se izvršiti i elektronskim putem na zvaničnoj internet stranici Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave https://upit.birackispisak.gov.rs , unošenjem podataka o jedinstvenom matičnom broju građana i registarskog broja lične karte.

Zahteve za promene u delu Jedinstvenog biračkog spiska, građanin sa prebivalištem na teritoriji opštine Knjaževac, mogu podneti Opštinskoj upravi u vremenu od 07,00 do 15,00 časova svakog radnog dana i u neradne dane od 10:00 do 14:00 najkasnije do dana zaključenja biračkog spiska 19. marta 2022.godine do 24:00 časa.




Posle zaključenja biračkog spiska 31. marta 2022. godine u 24:00 časa(najkasnije 72 sata pre dana određenog za odražavnje izbora) građani i podnosilac proglašene izborne liste ili lice koje on ovlasti mogu zahtev za promene u Jedinstvenom biračkom spisku podneti Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave neposredno ili preko Opštinske uprave Knjaževac.

Birači koji su prvi put stekli pravo i birači koji zaključno sa 03. aprilom 2022.godine stiču punoletstvo, birači koji su promenili adresu stanovanja, kao i birači koji na zadnjim izborima nisu mogli da glasaju iz razloga neevidentiranja istihu Jedinstveni birački spisak, potrebno je da obavezno izvrše proveru verodostjnosti svog upisa, uz obavezno podnošenje važeće lične karte na uvid.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...