Home / 2022 / Izbori 2022 : U Knjaževcu najviše glasova za SNS – 27 odbornika

Izbori 2022 : U Knjaževcu najviše glasova za SNS – 27 odbornika


Iz Opštinske izborne komisije stigao je Izveštaj o preliminarnim rezulatatima glasanja za odbornike Skupštine opštine Knjaževac.

Za izbornu listu „Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve“ glasalo je 8.712 Knjaževčana, u procentima 61,25, što znači da će SNS u opštinskom parlamentu imati 27 odbornika.

Lista „Ivica Dačić – premijer Srbije“ osvojila je 1.878 glasova, ili 13,20%, i 6 odborničkih mesta u Skupštini opštine.


Za listu Dr Miloš Jovanović – Nada za Knjaževac – Srpska koalicija NADA, Nacionalno demokratska alternativa – Demokratska stranka Srbije (DSS) – Za Kraljevinu Srbiju (Monarhisti) – Vojislav Mihailović“, na ovim izborima glasalo je 539 birača, u procentima 3,79, i jedno odborničko mesto.

Lista „Ujedinjeni za pobedu Knjaževca Narodna stranka – Demokratska stranka – Stranka slobode i pravde“ osvojila je 1.383 glasa, što je u procentima 9,72, i četiri odbornika u lokalnom parlamentu.

„Dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka“ na ovim izborima osvojila je 421 glas, ili 2,96%, što nije dovoljno za prelazak cenzusa.

Lista „Knjaževac za kralja – Patriotski blok za obnovu Kraljevine Srbije, POKS, Srpski pokret „Dveri“ – Saša Ilijić – dr Vladislav Smiljanić Buca“, dobila je 649 glasova ili 4,56%, i dva odbornička mesta.

Lista „Nenad Popović – Srpska narodna partija – Za bolju budućnost Knjaževca, dobila je 425 glasova, što je u procentima 2,99, bez pređenog cenzusa.

„Jedinstvena Srbija Dragan Marković Palma – Domaćinski za Knjaževac“, osvojila je 216 glasova ili 1,52% što nije dovoljno za ulazak u opštinski parlament.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...