Home / 2020 / Interaktivne fotografije “Francuske emocije” u Zavičajnom muzeju

Interaktivne fotografije “Francuske emocije” u Zavičajnom muzeju

U galeriji Zavičajnog muzeja danas je otvorena izložba ”FRANCE eMOTION” Francuskog instituta u Srbiji. Izložba vodi gledaoca na jedinstvenu šetnju u upoznavanje sa francuskom kulturnom baštinom. Ona je na raskršću fotografije, proširene stvarnosti i digitalne animacije. Kreirana je od strane klastera za turizam i kulturu “Atout France” u partnerstvu sa Francuskim institutom.

Svoje izložbe aktivnosti Zavičajni muzej nastavio je učestvujući u manifestaciji ”Dani evropske baštine”i predstavljajući knjaževačkoj javnosti delić raznolike kulturne baštine Francuske, a kroz fotografske objektive četiri međunarodna fotografa iz Brazila, Amerike i Španije. Ujedno, Muzej ovom izložbom nastavlja saradnju sa Francuskim institutom u Srbiji, kaže istoričarka umetnosti Milena Milošević Micić.





Srpski i francuski narod dele jedan isti geografski i kulturni prostor Evrope, podsetio je Milan Živković, vršilac dužnosti direktora Muzeja.

Priliku da vide tvrđave, parkove,  dvorce, muzeje i najsavremenije izložbene prostore, prvi su imali mladi posetioci iz Tehničke škole i Gimnazije, svi radoznali, umetnosti željni Knjaževčani moći će to da učine do kraja septembra.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...