Home / 2021 / I Opština Knjaževac u III sezoni – Seoskih Igara Sportskog saveza Srbije

I Opština Knjaževac u III sezoni – Seoskih Igara Sportskog saveza Srbije

Seoske igre Sportskog saveza Srbije otpočele su svoju treću sezonu.

Broj opština koje u 2021. godini učestvuju u takmičenju je 24 i to su: Priboj, Ub, Smederevo, Knjaževac, Vlasotince, Surdulica, Majdanpek, Petrovac na Mlavi, Valjevo, Kraljevo, Ćuprija, Sokobanja, Kučevo, Odžaci, Sombor, Šabac, Kruševac, Trstenik, Velika Plana, Svrljig, Zaječar, Kovin, Kragujevac, Bajina Bašta.

Svi takmičari se nadmeću u 10 disciplina – nadvlačenje konopca, nadvlačenje štapa, bacanje kamena s ramena, skok u dalj iz mesta, poligon spretnosti, narodno rvanje, obaranje ruku, šah, fudbal i odbojka.




“Ponosni smo što se ideja Seoskih igara dopala našim kolegama iz teritorijalnih sportskih saveza, pa je broj opština koje učestvuju na takmičenju iz godine u godinu sve veći. Zato smo uveli još jedan nivo takmičenja. Najbolji sa opštinskog takmičenja idu na regionalno, a finalisti iz četiri regiona boriće se na državnom finalu prvog vikenda septembra. Pobednik državnog finala osvaja izgradnju terena u selu pobednika. Broj disciplina nismo menjali, a iz godine u godinu se trudimo da takmičenje unapredimo”, rekao je generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Goran Marinković.

Ove godine takmičenje je počelo u Pribojskom selu Sastavci. Pobednik opštinskog takmičenja je ekipa Batkovića, koja je prošle godine predstavljala Priboj na republičkom finalu i izborila titulu prvaka države u seoskim igrama. Nakon Priboja takmičenje je održano i u Ubu, u selu Pambukovici gde je učestvovalo 6 ekipa. Najbolji su bili domaćini, pa je prelazni opštinski pehar iz ruku ekipe Vrela, prošlogodišnjeg pobednika, prešao u vitrinu u Pambukovici, do sledeće godine.

“Veoma smo zadovoljni kako je takmičenje otpočelo. Vidimo da se ekipe dobro druže, ali i pripremaju sve ozbiljnije za ovo takmičenje, kao što je ekipa iz Priboja odbranila titulu opštinskog prvaka. Na Ubu, gde sam prisustvovao takmičenju, moram da kažem da je atmosfera bila fenomenalna. Takmičari su pokazali šta je pravi sportski duh. Zajedno težimo da sačuvamo tradiciju i podstaknemo na rekreiranje celokupno stanovništvo u našoj zemlji. Samom otvaranju Seoskih igara SSS na Ubu prisustvovao je i predsednik opštine Darko Glišić sa kojim sam razgovarao o značaju ove manifestacije. Pohvale za ideju dobili smo i od fudbalskog asa Nemanje Matića”, istakao je Marinković i dodao da reči hvale ohrabruju, ali i obavezuju, te da će se Sportski savez truditi da bude još aktivniji.

Kurir sport

 




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...