Home / Drugi pišu / Humani Knjaževčani – Predstava za Anđelu

Humani Knjaževčani – Predstava za Anđelu

predstava-za-andelu

Pozorišnom predstavom pod nazivom “Da se ne zaboravi” učenici knjaževačke osnovne škole “Dimitrije Todorović Kaplar” podsetili su sugrađane na stare božićne običaje, ali i na to koliko je važno biti human i pomagati onima kojima je pomoć potrebna. Predstava je deo njihove akcije koju su pokrenuli učenici dva odeljenja četvrtog i dva odeljenja osmog razreda za pomoć drugarici Anđeli Đošić oboleloj od leukemije.

Sa svojim drugarima Anđela je glumila u predstavi “Da se ne zaboravi” kada je ona premijerno izvedena pre mesec dana. U međuvremenu Anđelino stanje se pogoršalo i ona se sada nalazi na lečenju u Nišu. Deca iz IV 3, IV 4, VIII 3 i VIII 4 odlučila su da pomognu na svoj način.

“Predstavu smo ovog puta odigrali u humanitarne svrhe jer želimo da pomognemo našoj Anđeli koja je obolela od teške bolesti”, kaže Anđelina drugarica Milica Đorđević, dok se Milja Stojanović nada da će se njihovom pozivu za pomoć osim đaka i nastavnika odazvati i drugi Knjaževčani.

Učiteljica Mirjana Radovanović kaže da je Anđela jednom već pobedila leukemiju, ali da joj se bolest nedavno vratila:

“Onog trenutka kada smo saznali šta se sa njom ponovo dešava, na sve načine smo pokušali da pomognemo, onako kako možemo i koliko je u našoj moći.”
Dobrovoljne priloge Anđelini drugari počeli su da prikupljaju prvo u školi, uz pomoć i podršku učitelja, nastavnika i roditelja.

“Već smo dosta novca sakupili od samog početka. To će našoj drugarici sigurno mnogo da znači”, kaže Aleksa Dinić, Anđelin školski drug.

“I u svakoj narednoj akciji imaće našu punu podršku. Drago nam je da se od malih nogu uče humanosti i da treba da pomažu drugim ljudima”, ističe Jasmina Dinić, jedan od roditelja koji sa svojom decom učestvuju u prikupljanju pomoći za njihovu drugaricu.

Za pomoć u lečenju obolele devojčice, njeni drugari uspeli su do sada da sakupe više od 60.000 dinara.

Prikupljanje pomoći za Anđelu Đošić još jedna je u nizu humanitarnih akcija koje su ovih dana organizovane u Knjaževcu. Za lečenje osmogodišnjeg Luke Tasića i Davora Milutinovića opština je izdvojila milion dinara namenjenih organizovanom dočeku Nove godine, radnici fabrike obuće “Falk Ist” odrekli su se dela svojih zarada u korist malog Luke, a Udruženje multiple skleroze, u saradnji sa Zavičajnim muzejom, organizovalo je prodajnu izložbu rukotvorina svojih članova za pomoć Davoru Milutinoviću.
Izvor RTS Foto D.R

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Novo ruho Stara čaršije u Knjaževcu

Knjaževačka stara čaršija, sa očuvanom arhitekturom, zanatskim i trgovačkim radnjama, ovih dana ...