Home / 2020 / Filmski centar Srbije uskoro u Knjaževcu

Filmski centar Srbije uskoro u Knjaževcu

Opština Knjaževac očigledno postaje prava meka za snimanje kako domaćih tako i stranih filmova.

Delegacija Filmskog centra Srbije posetila je snimanje filma „Hadžijino zvono“ i serije „Nečista krv“. Gordan Matić, direktor FCS-a, tom prilikom je istakao da ova poseta predstavlja podršku ekipi i da je FCS na raspolaganju kad god je potrebno, bilo da se radi o finansijskoj, logističkoj ili moralnoj podršci.

Filmski radnici su, baš kao i svi drugi žitelji Srbije, ugroženi koronom. Ipak, to nije prekinulo snimanje, samo ga je učinilo zahtevnijim i složenijim. Na setu „Nečiste krvi“ sve propisane mere se poštuju: glumci su testirani, svi članovi ekipe su obavezni da nose zaštitne maske, vrši se dezinfekcija i drži odstojanje.

„Čitave porodice žive od filma i bilo nam je veoma važno da omogućimo uslove potrebne da se snimanja nastave i ne prekidaju“ objašnjava Matić. „Naravno sve to uz predostrožnost i sve mere opreza. Želimo da izađemo iz kancelarije i pomognemo i na taj način pokažemo da smo deo tima. To je jedan od razloga zbog koga smo ovog leta posećivali snimanje filmova ‘Toma’, ‘Leto kada sam naučila da letim’ i ‘Hadžijino zvono’. Uskoro putujemo u Knjaževac gde Miloš Avramović i njegova ekipa rade na nastavku ‘Južnog vetra’.“




Filmsko-serijski projekat „Nečista krv“ je trenutno u trećoj, od ukupno planiranih četrnaest nedelja snimanja. „Sjajno nam ide, da ne ureknemo, svi smo veoma zadovoljni“, rekla je producentkinja Snežana van Hauvelingen. „Nema kašnjenja, sve protiče po planu. Trenutno se snima materijal koji će biti iskorišćen za film i prve tri epizode televizijske serije. Trudimo se da zbog reditelja i glumaca snimamo što više hronološki. Plan snimanja obuhvata dve velike celine: Milutin Petrović režira film i prvih pet epizoda, a onda Goran Stanković preuzima i režira sledećih pet epizoda.“

Ambiciozni projekat za film „Hadžijino zvono“ i seriju „Nečista krv“ nastaje u produkciji kuće This and That Productions (film i serija) i RTS-a (serija), kao i uz podršku Filmskog centra Srbije i MEDIA programa. Planirano je da snimanje potraje 84 dana i očekuje se da film „Hadžijino zvono“ pred publiku stigne tokom 2021. godine.




Izvor https://www.espreso.rs/ / Knjaževačke vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...