Home / 2021 / Evropska nedelja sporta u Knjaževcu od 23. do 30. septembra

Evropska nedelja sporta u Knjaževcu od 23. do 30. septembra


I ove godine Knjaževac je jedan od 22 grada u Srbiji u kojima će različitim sportskim manifestacijama biti obeležena ovogodišnja Evropska nedelja sporta.

U periodu od 23. do 30. septembra u Knjaževcu će širom grada biti organizovan niz sportskih i edukativnih aktivnost

Evropska nedelja sporta pokrenuta je od strane Evropske komisije sa ciljem razvoja sporta i fizičke aktivnosti. Ovaj sportski događaj realizuje se u zemljama Evrope, ove godine po 7. put pod sloganom “Be Active”.

Za 23. septembar u 17 časova, na gradskom trgu zakazan je pokazni trening muškog i ženskog odbojkaškog tima. Sutradan, 24. septembra, na gradskom stadionu biće organizovan pokazni trening škole fudbala. Početak treninga je u 18 časova. Ljubitelje sportova na točkovima, 25. septembra na gradskom stadionu očekuje rolerijada i vožnja bicikala u 11 časova.




Za 26. septembar zakazana je šetnja uređenom planinarskom stazom na Jeviku sa početkom od 10 časova. Javni trening košarke zakazan je za 27. septembar u 18 časova na terenima na otvorenom. Nakon košarke, sledi javni trening rukometa, 28. septembra u 17 časova, takođe na terenima na otvorenom. Sajam sporta biće organizovan 29. septembra u 11 časova na gradskom trgu.

Kraj Evropske nedelje sporta biće završen edukativnim seminarom za trenere članica Sportskog saveza, 30. septembra u 12 časova.

S obzirom na dobru sportsku infrastrukturu, u našem gradu mesta za sport ima napretek. Knjaževac je i do sad bio redovni učesnik svih nacionalnih sportskih manifestacija čiji je pokrovitelj bio Olimpijski komitet Srbije, kao i Ministarstvo omladine i sporta, te će ovaj sportski događaj samo potvrditi činjenicu da je naš grad odavno zaslužio epitet “Grad sporta”.

Svi događaji u okviru Evropske nedelje sporta biće organizovani u skladu sa merama i preporukama Vlade Republike Srbije i kriznog štaba.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...