Home / 2021 / Dušan iz Knjaževca među prvima dobija kuću na selu

Dušan iz Knjaževca među prvima dobija kuću na selu

U Beogradu je danas potpisan trojni ugovor između Ministarstva za brigu o selu, opštine Knjaževac i Dušana Milojkovića koji je među prvima konkurisao za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom.

Dušan je prvi Knjaževčanin koji se prijavio za ovaj Projekat i prvi će dobiti ključ od brava seoske kuće. Podsetimo, krajem juna meseca raspisan je konkurs za kupovinu kuća na selu, a samo dva meseca kasnije, opština Knjaževac potpisala je i prvi ugovor sa zainteresovanim kandidatom iz Knjaževca.




Programom Ministarstva za brigu o selu predviđena je dodela bespovratnih sredstava mladim bračnim i vanbrannim parovima, samohranim roditeljima i mladim poljoprivrednicima do 45 godina starosti za kupovinu seoske kuće sa okućnicom. U cilju poboljšanja demografske slike u Knjaževcu, kao i pomoći mladim Knjaževčanima koji bi na području naše opštine zasnovali porodice i nastavili život na selu, opština Knjaževac pruža svu neophodnu podršku mladima kojima je ovaj projekat i namenjen.

Prema Uredbi koju je donela Vlada Republike Srbije, ove godine izdvojeno je 500 miliona dinara za ove namene, a po jednoj kući dozvoljen je iznos od 1,2 miliona dinara. Sredstva se dodeljuju po redosledu pristiglih prijava do utroška sredstava, najkasnije do 1. novembra 2021. godine.

Više o tome čitajte na linku https://www.mbs.gov.rs/doc/konkursi/tekst-javnog-konkursa-seoske-kuce.pdf


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...