Home / 2021 / Drobnjak posetio gradilišta – MILIJARDE ZA PUTEVE NA ISTOKU SRBIJE

Drobnjak posetio gradilišta – MILIJARDE ZA PUTEVE NA ISTOKU SRBIJE

U GRADOVIMA i opštinama Borskog i Zaječarskog okruga u ovom trenutku radi se na rekonstrukciji puteva na više deonica.

Za revitalizaciju putne mreže na putnim pravcima Negotin – Zaječar, Kladovo – Donji i Zaječar – Knjaževac uloženo je 3,6 milijardi dinara. – Ranije smo ovde uradili deonice u dužini od 28 kilometara, a sada radimo 20 kilometara puteva ka Negotinu i pet kilometara ka Zaječaru i te deonice će biti kao pista. Vrednost radova puta ka Negotinu iznosi 600 miliona dinara, a ka Zaječaru oko 115 miliona dinara. Ono što je Negotincima bitno je da ćemo krajem avgusta početi saradovima na putu od Negotina ka Mokranju, ka graničnom prelazu sa Bugarskom. Ta deonica je veoma loša i gledaćemo da je završimo do jula sledeće godine – rekao je Zoran Drobnjak, v.d. direktora JP „Putevi Srbije“.

U opštini Negotin trenutno se radi na rekonstrukciji kolovoza na delu državnog puta prvog Breda broj 35, Karbulovo – Trnjane, koji je i bio u najlošijem stanju. Država je, rečeno je prilikom obilaska radova u opštini Negotin, u revitalizaciju putne mreže za rekonstrukciju puteva Negotin – Zaječar uložila 715 miliona, a međunarodnog puta ka bugarskoj granici uložiti još oko 600 miliona dinara.


– Ceo istok Srbije je postao jedno veliko gradilište. Na ovo se čekalo preko 30 godina i mogu da kažem da je ovo veliki posao i velika stvar za celu istočnu Srbiju, a posebno za opštinu Negotin. Ovo je žila kucavica ka glavnom putnom pravcu koji nas spaja sa Beogradom i ovo je tek početak svih radova što se tiče infrastrukture koji će se u opštini Negotin i u Borskom i Zaječarskom okrugu raditi u narednom periodu. Zaista je ovo velika stvar da se i naši ljudi osete kao deo Srbije, da i našim ljudima iz dijaspore budemo bliži i da imamo dobro uređene puteve – kaže Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin.

U avgustu će, najavio je Drobnjak, JP “Putevi Srbije” rekonstruisati dve deonice državnog puta drugo B reda 398, Luka – Salaš – Brusnik – Rečka – Negotin. Takođe, radiće se i na rehabilitaciji negotinske Karađorđeve ulica od Upravne zgrade Muzeja do nekadašnje Mlekare u dužini od 1.520 metara, deonice od semafora kod bolnice do semafora na ulazu u naselje „Veljko Vlahović“, kao i deo lokalnog i državnog puta u dužini od 6,2 km od Negotina do graničnog prelaza na HE „Đerdap dva”.

– U poslednje dve godine mnogo toga se radi u istočnoj Srbiji, povezuju se gradovi i opštine, Borski i Zaječarski okrug postaju bliži jedni drugima, ali i bliži Beogradu i centralnoj Srbiji. To je za sve nas koji živimo na ovoj teritoriji veoma bitno zbog bržeg kretanja naših sugrađana, mogućnosti razvoja transporta, robe i usluga i razvoju privrede što je za nas i najbitnije – rekao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

U opštini Knjaževac radi se na rehabilitaciji kolovoza na delu državnog puta prvog B reda broj 35, na deonici Vrška Čuka Zaječar – Kalna Knjaževac, kao i na mostovima u selu Vratarnica, mosta preko Jelašničke reke, i u blizini Malog izvora, Minićeva, Gornjeg Zuniča, kao i skretanje za Debelicu i Jakovac.

– Država i “Putevi Srbije” su prethodnih godina sanirali puteve ka Staroj planini, ka Nišu, radilo se na deonicama ka Sokobanji. Ovo je bila jedna od najlošijih deonica i značaj tih radova je zaista veliki, zbog bezbednosti saobraćaja, zbog prevoza radne snage između dva grada, zbog tranzita transporta prevoza i robe – rekao je Mladen Radosavljević, direktor JP za razvoj, urbanizam i izgradnju opštine Knjaževac. U toku su i radovi na rehabilitaciji državnog puta prvog B reda broj 35 na deonici od Kladova do Hidroelektrane “Đerdap jedan”, u dužini od 10,3 kilometra. Radi se i na putu od Golog brda do prve đerdapske elektrane, prvog B reda broj 34, dužine 25 kilometara.



Izvor https://www.novosti.rs/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...