Home / 2022 / Direktor NSZ Srbije u Knjaževcu

Direktor NSZ Srbije u Knjaževcu

Knjaževac je posetio direktor NSZ Srbije, Zoran Martinović i tom prilikom istakao da je u Knjaževcu veliki broj poslodavaca i preduzetnika koji koristi programe koje nudi Naconalna služba za zapošljavanje.

Cilj posete bio je da knjaževačke privrednike pozove da se prijave i koriste ove pogodnosti.

Nacionalna služba za zapošljavanje ove godine raspisala je 12 javnih poziva koji su namenjeni poslodavcima širom Srbije, uglavnom za privatni sektor, a koji bi trebalo da omoguće i zapošljavanje teže zapošljivih kategorija.

„Naša uloga je danas da pozovemo poslodavce da se dobro informišu o tim programima i da iskoriste subvenicije koje mi nudimo. Ove godine je rezervisano negde oko 6,5 milijardi dinara za sve programe. Naša namera je da potrošimo ovaj novac korisno kako bismo uključili preko 20.000 nezaposlenih lica u te finansijske podsticaje“, izjavio je ovom prilikom direktor NSZ, Zoran Martinović.




„Rezultat te dobre saradnje i promocije novih mera je taj što knjaževački privrednici dobiju ogroman procenat sredstava koja su opredeljena za čitav zaječarski okrug, za sve četiri opštine. Nadamo se da će i ove godine biti tako. Pored toga što naši privrednici vredno rade i upošljavaju radnike, na ovaj način im i država pomaže u tome”, rekao je predsednik Opštine Milan Djokić.

Zoran Martinović je prilikom ove posete obišao kompaniju za preradu drveta „Mobi“ i proizvodnju za preradu i konzervisanje voća i povrća „Demetra“ u Knjaževcu.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...