Home / Knjaževac / Deca sa smetnjama u razvoju iz Knjaževca na skupu u Gradiški

Deca sa smetnjama u razvoju iz Knjaževca na skupu u Gradiški

Više od 2 400 učesnika iz 107 gradova sa prostora bivše Jugoslavije okupilo se minulog vikenda u Donjim Podgradcima kod Gradiške da proslavi prijateljstvo, jednakost, zajedništvo. Sve to u okviru Drugog međunarodnog druženja dece sa poteškoćama u razvoju “Svi smo mi dio vas”,a  učešće knjaževačke dece i dece Svrljiga omogućila je opština Knjaževac.

Na ovoj manifestaciji učestvovala su i deca sa smetnjama u razvoju iz Knjaževca i Svrljiga.

“Ovo je jedinstveno veliki skup. Zahvaljujemo se organizatoru. Sve je prelepo, deca se raduju i ovo je pravi način inkluzije”, istakli su roditelji i staratelji knjaževačke dece, koja su, po prvi put, imala priliku da prisustvuju ovom okupljanju.


180 volontera pobrinulo se da sve bude u najboljem redu, dok su za kulturno-zabavne sadržaje bila zadužena brojna kulturno-umetnička društva, muzički sastavi, helikopterski servis i fijakeri.

Organizatori, Udruženje za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima Gradiška, ističu da je ovo jedna od najvećih manifestacija ovog tipa u Evropi. Iz Gradiške su poslate poruke ljubavi i zajedništva, uz veliku nadu da će se iduće godine, na istom mestu okupiti u još većem broju.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...