Home / Knjaževac / Članovi sindikata Sloga zaposleni u Falc East u Knjaževcu sutra u štrajku upozorenja

Članovi sindikata Sloga zaposleni u Falc East u Knjaževcu sutra u štrajku upozorenja

Zaposleni u italijanskoj kompaniji Falc East u Knjaževcu, članovi sindikata Sloga stupiće sutra u jednočasovni štrajk upozorenja .

Štrajk upozorenja će se održati u krugu fabrike od 10:45 do 11:45 sati, a zahtevi sindikata i radnika su pregovori oko zaključivanja kolektivnog ugovora i smena direktora proizvodnje.

Nakon potpisanog protokola u maju mesecu ove godine između predstavnika sindikata Sloga i Italijanskog Falc Easta završena je tadašnja obustava rada i dogovoreno je da će se kroz obostrano razumevanje i bez ucena pristupiti daljem unapređenju dijaloga, vodeći računa o interesima i zaposlenih i kompanije.

Protokolom je bilo predviđeno da će sindikat po dobijanju rešenja o registraciji i sticanja statusa reprezentativnog sindikata pristupiti postupku pregovaranja radi zaključivanja kolektivnog ugovora između poslodavca i reprezentativnog sindikata.



Iako su Udruženi sindikati Srbije Sloga u Falc East Knjaževac reprezentativni i većinski sindikat sa više od 650 članova, poslovodstvo uporno ignoriše da krene u postupak oko pregovaranja i zaključivanja kolektivnog ugovora i time jasno pokazuje nameru da srpske radnike koristi isključivo kao jeftinu i slabo plaćenu radnu snagu bez ikakvih prava, ignorišući Ustav Srbije i sve njene zakone, uključujući i zakon o radu i institucije arbitraže u mirnom rešavanju radnih sporova, saopštila je Informativna služba USS Sloga.

Udruženi sindikati Srbije Sloga pozdravljaju štrajk upozorenja i pružiće svom sindikatu i članstvu kod italijanskog poslodavca svu potrebnu podršku u ostvarivanju svojih Ustavom i zakonima propisanih i zagarantovanih prava.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...