Home / Knjaževac / 21. sednica Skupštine opštine Knjaževac (Foto & Video)

21. sednica Skupštine opštine Knjaževac (Foto & Video)

Danas je u Domu kulture održana 21. sednica Skupštine opštine Knjaževac. Odbornici su usvojili prvi rebalans budžeta za 2018. godinu, uslovljen novcem koji se u opštinsku kasu slio zahvaljujući sredstvima Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Na sednici je doneta odluka o spajanju Javnog preduzeća Sportsko – turistički resursi i Agencije za razvoj opštine Knjaževac u jedno preduzeće.

Prvi rebalans budžeta opštine uslovljen je povećanjem prihoda, odnosno sredstvima koje je opština Knjaževac dobila od Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalne politike, kazao je predsednik opštine Milan Đokić na 21. zasaedanju Skupštine opštine, naglašavajući da je opštinska kasa ovim izmenama dostigla, kako se izrazio, ”magičnu” cifru od preko milijardu dinara.

”I ovu godinu počinjemo rebalansom budžeta, da bismo povećali prihode. Sa zadovoljstvom mogu da konstatujem da i ovu godinu počinjemo tako što radimo rebalans da bismo konstatovali orihode u iznosu od blizu osam miliona dinara sredstava koje smo dobili od Ministarstva za rad, zapošljavanje, biračku i socijalnu politiku, a namenski za realizaciju projekta ”Pomoć u kući” i ostalih projekata socijalne zaštite.




Pažnju odbornika izazvala je odluka o pripajanju Javnog preduzeća Sportsko – turistički resursi Agenciji za razvoj opštine Knjaževac, na predlog predsednika opštine, naknadno uvrštena u dnevni red, bez detaljnijeg objašnjenja, samo uz navode da će se na taj način unaprediti posloavanje i smanjiti troškovi.
Zakonski okvir donošenja ovakve odluke obrazložila je Emilija Tasić, načelnica Opštinske uprave.

”Mene zanima šta se dešava sa Planinarskim domom na Staroj planini i njegovim radnicima. Rekli su mi da dom preuzima JP Stara planina i neće više da bude u nadležnosti opštine, a da radnici, pošto im je data otpremnina od 100 hiljada dinara. ostaju bez posla. Da li je to tačno ,” pitao je Darko Petrović, odbornik ”Za Knjaževac zajedno”.

”Pripajanjem ova dva preduzeća stvaramo pravni oblik koji će moći u narednom periodu da gazduje i Planinarskim domom i Bazenom. O sudbini Planinarskog doma odlučićemo zajedno. Za sada, on je u rukama knjaževačke opštine. Jesamo dobili predlog od starne JP Stara planina, osnosno SP risorta, za sada u usmenoj formi da žele da kompletiraju kapacitete na Staroj planini ….”

Ovu odluku, kao i sve ostale na martovskoj sednici lokalnog parlamenta, odbornici su doneli većinom glasova, a glasali su, bez diskusije, o programu poslovanja i cenama usluga Javnog komunalnog preduzeća ”Standard”, poslovanju ”Toplane”, odluci o taksi prevozu, kao i setu odluka koje regulišu stanovanje u stambenim zgradama.

Direktan prenos Sednice skupštine preko našeg TV kanala pratio je veoma veliki broj zainteresovanih građana.

[FAG id=51692]


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...