Home / 2020 / 164 prvaka u Knjaževcu – danas krenulo u školu

164 prvaka u Knjaževcu – danas krenulo u školu

Danas je uz sve mere zaštite, prijemom prvaka, počela nova školska godina u svim osnovnim školama knjaževačke opštine. U prvi razred, u sve tri osnovne škole, upisano je ukupno 164 učenika.

Uz poštovanje svih epidemioloških mera, u Osnovnoj školi ”Dimitrije Todorović Kaplar” novi obrazovni ciklus počeo je prijemom prvaka. U skladu sa merama zaštite, mala svečanost organizovana je u školskom dvorištu, gde se, sa svojim roditeljima, okupilo osamdesetak novih đaka, kako kaže direktor Milan Đorđević, jedno odeljenje manje u odnosu na prethodnu godinu.

”Ove godine smo upisali tri odeljenja, 80 prvaka, jedno odeljenje manje, kako u našoj, tako u svim školama. Nadam se da se taj trend neće nastaviti, jer, prema mojim informacijama, imaćemo više dece naredne godine. Ova godina je takva, kakva je, svi se nadamo boljem. Nadamo se normalizaciji nastave, ali do tada moramo da se ponašamo prema uputstvima Ministarstva prosvete, lokalne samouprave, kriznnog štaba”, rekao je Đorđević.
Naglašavajući da će lokalna samouprava nastaviti ulaganja u uređenje obrazovnih ustanova, prvacima je prvi dan u školi čestitao Branislav Josifović, zamenik predsednika opštine.




”Deco, želim vam puno novog znanja, koje ćete steći u ovoj školi, puno novih prijatelja. Molim vas da na školu ne gledate isklučivo kao na obavezu, već kao na mesto koje će od vas napraviti dobre, poštene i vredne ljude. Dragi roditelji, želim vam da budete ponosni na svoju decu i molim vas za strpljenje i razumevanje u ovoj situaciji. Ovo čudo koje je snašlo čitav svet, niko od nas ne poznaje i ne zna kako da se ponaša, ali dajemo sve od sebe i svi smo na istom zadatku da i deca i svi mi što bolje i lakše prođemo kroz čitav period. Obezbedili smo poklone svakog đaka prvaka i nastavićemo da ulažemo u uređenje naših škola”, naglasio je Josifović.

Većina roditelja u Knjaževcu izjasnila se da njihova deca pohađaju nastavu u školama. Za decu od prvog do četvrtog razreda nastava će se odvijati u prepodne, a stariji osnovci u školu će ići popodne. Časovi će trajati 30 minuta. U knjaževačkoj opštini u prvi razred, u sve tri osnovne škole, upisano je 164 učenika.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...