Home / Najave / Sanji priznanje za književni doprinos

Sanji priznanje za književni doprinos

Književnica Sanja Radovanović iz Knjaževca četvrtu godinu zaredom dobitnica je Bosansko-Hercegovačkog priznanja „Džek popularnosti“, ovoga puta za „Književni doprinos Balkanu“.

Sanja je priredila tri međunarodne knjige poezije i proze: „Najveće ljubavi 21.veka“, „Zimske bajke i Novogodišnja čarolija“ i „Sve ljubavi Balkana“, u kojima je objedinila književno stvaralaštvo odabranih pisaca svih generacija, ne samo iz Srbije i bivših Jugoslovenskih republika, već i drugih zemalja sveta, bez obzira na veru, kulturu i nacionalnost, na engleskom, španskom, ruskom, grčkom, makedonskom i svim jezicima naroda bivse Jugoslavije.


Radovanovićeva je, pored toga, objavila i tri autorske knjige poezije, proze i aforizama, zastupljena je u više od 50 štampanih i elektronskih knjiga, zbornika i časopisa iz oblasti umetnosti, kulture i književnosti i dobitnica je mnogobrojnih priznanja. Njene knjige su, osim u Srbiji, najtraženije u Bosni i Hercegovini, gde je stekla i najveću popularnist. Manifestacija „Džek popularnosti“ dodeljuje se od 2012. godine u Visokom kod Sarajeva, gde svake godine učestvuje više od stotinu javnih ličnosti celog regiona, a najviše iz Bosne i Hercegovine.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...