Home / Knjaževac / KNJAŽEVČANKA JELENA MINIĆ NA PUTU KARATEA DO MAJSTORSKOG ZVANJA – CRNOG POJASA, 1. DAN

KNJAŽEVČANKA JELENA MINIĆ NA PUTU KARATEA DO MAJSTORSKOG ZVANJA – CRNOG POJASA, 1. DAN

Iz knjaževačkog kluba borilačkih veština EGAMI CENTAR SVEDOK – TK MAJOR KIRJEJEV, osnovanom 2009. godine., registrovan za Karate i Aikido (2009), Tekvondo (2014), dolazi nam priča koju Ovom prillikom delimo sa Vama…

Mala priča
„Život se ne meri brojem udisaja koje napravimo, već momentima koji oduzimaju dah…“ Jelena M.
Njena predanost i požrtvovanje pored svih roditeljkih, porodičnih, poslovih obaveza svojom ljubavlju prema borilačkim veštinama krunisala je jednu „malu priču“: Jelena Minić na Putu Karatea do majstorskog zvanja – crnog pojasa, 1. Dan 
Jelena Minić i njen Sensei Radoš Savić, 7. Dan, učestvovali su na Međunarodnom Seminaru Svetske Fudokan federacije u Japanese Martial Arts and Sports Centre HOMBU DOJO STARA WIES u Poljskoj. Seminar je održan pod stručnim rukovodstvom: Soke, univ. prof. dr Ilije Jorge, 10. Dan i japanca Sensei Kiyoshi Nishime, 9. Dan kobudo master. Na seminaru je bilo učesnika iz 12 zemalja, i to: Jermenije, Italije, Japana, Nemačke, Amerike, Austrije, Slovenije, Rumunije, Češke, Poljske, Rusije i Srbije. Na seminaru u Poljskoj, pored edukacije iz karatea vršena je edukacija iz Budo-a (skup borilačkih veština) – Bo Jutsu.
U okviru seminara organizovan je ispit za majstorska zvanja na kome je Jelena Minić položila za majstorsko zvanje-crni pojas 1. (Sho) Dan i Sensei Radoš je pristupio ispitu za ispitivača-majstorskih zvanja.



Jelena Minić je zasigurno najuspešnija, najodgovornija i najbolja učenica sensei-a KBV ECS-TK MK, kojom se ponosi u poslednjih pet godina.
Rođena je 1987. god. u Knjaževcu. Osnovnu školu je završila kao učenik generacije. Srednju školu završila sa Vukovom diplomom. Završila Fakultet za menadzment i master studije na Ekonomskom fakultetu u Nišu, sa prosekom 9,3. Majka dvoje dece. Karateom, kao i tekvondoom je počela da se bavi 2014. godine. Na godišnjoj manifestaciji Najbolji u sportu opštine Knjaževac dobila je nagradu (priznanje) za najbolju sportiskinju godine 2016. Najznačajniji rezultati u borilačkim veštinama, u tekvondou je do sada bila 8 puta šampion u u formama, dva pura šampion u samoodbrani i jednom šampion u borbama. Od 11 ukupna nastupa svih jedanaest su zlatne medalje.
 Prvenstvo centralne Srbije: 1 zlatna medalja u formama. Otvoreni kup Srbije (međunarodni): 1 zlatna medalja u borbama i 4 zlatne u formama; Prvenstvo Srbije: 2 zlatne medalje iz samoodbrane, 3 zlatne u formama. Karate – Kupovi: 2 zlatne u katama. Međunarodni kupovi – 1 bronzana u katama i 1 bronzana u borbama.
Treba napomenuti da je bila učesnik edukativnih seminara iz borilačkih veština i samoodbrane kod univ. prof. dr Radomira Mudrića, 8. Dan i univ. prof. dr Ilije Jorge, 10. Dan, inače učitelje njenog učitelja.

<

div>

Takođe, Jelena je najredovniji član Kluba zajedno sa svojom ćerkom i sinom od prvog dana vežbanja. Na tom Putu ona kaže:
Pravo prijateljstvo je nešto što se gradi udvoje ili put na koji smo zajedno pošli….Mi smo tim koji ima prećutni sporazum da ćemo jedno drugom pomagati da u potpunosti uživamo u životu…“ Svom učitelju Radošu Saviću, posveta: „Naučio si me da pobedim strah, da verujem sebi, da mogu, hoću, znam i želim!“  …Nije lako pronaći reči kada treba opisati prijateljstvo kao što je naše…Ovo nije kraj priče, ovo je početak…“
Ono što je zasigurno najbitnije i najdragocenije jeste da učenici-članovi Kluba odišu prijatnom i porodičnom harmonijom, čiji je najveći doprinos njen. Zato joj se bezrezervno zahvaljuje njen Sensei.
Klub borilačkih veština EGAMI CENTAR SVEDOK -TK MAJOR KIRJEJEV, Zahvaljuje se: za deo finansijskih sredstava Sportskom savezu Knjaževac – opštini Knjaževac, ljudima dobre volje a za održavanje časova treningai pripreme, Zahvaljuje se: OŠ „MLADOST“ i Kafe piceriji „KORZO“.

<

div>


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...